Για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του α΄ εξαμήνου του 2022, δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού.

«Η αύξηση θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά ταυτόχρονα να μπορέσουμε να δώσουμε μία σημαντική εισοδηματική στήριξη στους συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζουν αυξημένο κόστος ζωής», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την ελληνική οικονομία, ανέφερε ότι η αναθεωρημένη εκτίμηση της κυβέρνησης για ανάπτυξη 6,9% το 2021 ακούγεται και θα αποδειχθεί στην πράξη εξαιρετικά συντηρητική.

«Όσοι λοιπόν από αυτό το βήμα πέρυσι μιλούσαν για στασιμότητα και για ανεργία διαψεύστηκαν. Όσοι μας έλεγαν και ότι είναι αδύνατον η ελληνική οικονομία να πετύχει αυτήν την γρήγορη ανάπτυξη μετά την πολύ δύσκολη πορεία την οποία περάσαμε του 2020 διαψεύστηκαν», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Αυτή η πολιτική σταθερότητα η οποία μας επιτρέπει σήμερα να προσελκύουμε επενδύσεις, να μπορούμε να είμαστε πρώτοι στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων, να μπορούμε να διεκδικούμε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μία ευνοϊκή μεταχείριση για τα ελληνικά ομόλογα. Αυτήν την πολιτική σταθερότητα έχω ευθύνη να μην τη διακινδυνεύσω και δεν θα τη διακινδυνεύσω», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο στόχος της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι διπλός: «Ανάπτυξη από τη μια, κοινωνική φροντίδα από την άλλη», σημείωσε προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Ετσι και φέτος και πέρσι και του χρόνου οι Έλληνες επιβαρύνονται με λιγότερους φόρους και λιγότερες εισφορές και λιγότερο ΕΝΦΙΑ», αφού συνολικά υπάρχουν 57 μειώσεις φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Προτιμώ να υπόσχομαι λιγότερα και τα αποτελέσματα να είναι περισσότερα. Ανάπτυξη για όλους χωρίς κανείς στην κοινωνία να μένει πίσω» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα