Πρόταση-βόμβα βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης, η οποία σκέφτεται ένα νέο μέτρο για τους εμβολιασμένους που θέλουν να γιορτάσουν την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε κάποιο εστιατόριο ή κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA το μέτρο που βρίσκεται στο τραπέζι είναι η είσοδος στην εστίαση για τους εμβολιασμένους μόνο με αρνητικό rapid test.

Το συγκεκριμένο μέτρο φαίνεται πως έπεσε στο τραπέζι της κυβέρνησης μετά και από την σημερινή σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός στο Μαξίμου με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ελήφθησαν κάποια μέτρα ή αποφάσεις, ωστόσο εκτιμήθηκε η επιδημιολογική κατάσταση την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον κάνει αισθητή την παρουσία της Ελλάδα και συζητήθηκε το σχέδιο προκειμένου εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να κάνουν γιορτές με ασφάλεια.

Τη στιγμή λοιπόν που οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν αποκλεισμένοι από κάθε δραστηριότητα μέσα στις γιορτές, στο τραπέζι ειδικών και κυβέρνησης βρίσκεται για πρώτη φορά ένα «μέτρο-ασφαλείας» προκειμένου να μην υπάρχει απότομη αύξηση των νέων μολύνσεων μετά την εορταστική περίοδο.

Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που ήδη μιλάνε για ένα πέμπτο κύμα μετά τις γιορτές το οποίο θα την πυροδοτήσει τόσο η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον όσο και η αυξημένη κινητικότητα μέσα στις γιορτές.

Το θετικό πάντως σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον είναι πως ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για αύξηση της πίεσης των συστημάτων Υγείας στις χώρες στις οποίες επελαύνει.

Ωστόσο το σύστημα Υγείας στη χώρα μας είναι ήδη επιβαρυμένο με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι για τον κορωνοϊό να ανησυχούν ιδιαίτερα με το σενάριο της επέλασης ενός πέμπτου κύματος.

Ένα τέτοιο μέτρο πάντως πιθανώς θα προκαλέσει δυσφορία σε αρκετούς πολίτες που μόλις έτρεξαν να κάνουν την τρίτη δόση τους προκειμένου να είναι όσο τον δυνατόν πιο ασφαλείς κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους