
Για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις ανατιμήσεις της ενέργειας έχει δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν και θα ενταθούν το 2022, όπως είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Αυτό τόνισε μιλώντας στον Ant1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.
Ερωτηθείς γιατί δεν καταργείται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα, ο οποίος δημιουργήθηκε με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων για το Κράτος και θα δημιουργηθεί έλλειμμα.
Επικαλούμενος τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, είπε πως για τον πληθωρισμό τον Νοέμβριο το μεγαλύτερο κομμάτι αφορούσε την ενέργεια, καθώς συμπαρασύρει και τις τιμές άλλων προϊόντων. Σημείωσε πως η αγορά στην Ελλάδα λειτουργεί ακόμα ανταγωνιστικά και οι τιμές διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, με τη συνδρομή και των ελεγκτικών μηχανισμών.
Ειδικότερα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, που υπολογίζεται ότι σε σύγκριση με πέρυσι θα είναι ακριβότερο κατά 15%, ο υπουργός εξήγησε πως αυτό είναι λογικό δεδομένου ότι την προηγούμενη χρονιά είχαμε αποπληθωρισμό λόγω της κλειστής οικονομίας.
Αποκλείεται το γενικό lockdown
«Έχουμε αποκλείσει το γενικό lockdown», ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενόψει της εορταστικής περιόδου, μιλώντας στον Αnt1. Προανήγγειλε, πάντως, σχετικές ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό τις επόμενες μέρες.
Διευκρίνισε, παράλληλα, πως ο ίδιος δεν έχει ζητήσει μείωση του ωραρίου ή της χωρητικότητας των κέντρων διασκέδασης κατά την εορταστική περίοδο, υπενθυμίζοντας ότι η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους.
«Δώσαμε μεγάλη αξία» στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα
Αναφερόμενος στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, χωρίς να την υποβαθμίζει, όπως τόνισε, είπε πως «της έχουμε δώσει πολύ μεγάλη αξία». Γνωρίζουμε τις παθογένειες του ΕΣΥ, ανέφερε και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία πολιτική σκοπιμότητα στην έκθεση. «Είναι ένα επιστημονικό ζήτημα, τα ίδια προβλήματα συζητούν οι Υπουργοί Υγείας στις υπόλοιπες χώρες», είπε ο κ. Γεωργιάδης.


Latest News

La Repubblica: Θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Όπως σημειώνει για τα πλεονάσματα του 2024 πρόκειται για «εξαιρετική επίδοση για μία χώρα όπως η Ελλάδα, η οποία πριν από 15 χρόνια είχε υποστεί υποβάθμιση του δημόσιου χρέους της σε junk bond

Επιστρέφουν τα χρήματα από τους Αναπτυξιακούς Νόμους που δεν αξιοποιήθηκαν - Τι είπε ο Θεοδωρικάκος
Σε ό,τι αφορά στις τιμές του Πάσχα ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να δείξουν περισσότερη υπευθυνότητα

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Οι «αστερίσκοι» στον δρόμο για το δημόσιο χρέος μέχρι το 2032
Ακόμη και αν αυτή η κυβερνητική πρόβλεψη για δημόσιο χρέος στο 140% του ΑΕΠ το 2027 καταστεί γεγονός, το ελληνικό χρέος θα παραμένει το υψηλότερο στην ευρωζώνη

Κίνητρα για επενδύσεις σε παραμεθόριες περιοχές - Τι περιλαμβάνεται
Παρεμβάσεις για τον παραγωγικό μετασχηματισμό σε τμήματα της χώρας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και δημογραφικά προβλήματα

Πιερρακάκης στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ: Δεν σκοπεύουμε να μεταφέρουμε το βάρος στις επόμενες γενιές
Ιδιαίτερη μνεία στην εξυγίανση του τραπεζικού τομέα έκανε ο Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ

Σκέρτσος: Οι 10 πολιτικές της κυβέρνησης για προσιτή στέγη
Ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το δημογραφικό υπονομεύει την ανάπτυξη - Καμπανάκι από το ΚΕΠΕ
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική αγορά εργασίας –και συνολικά η χώρα– είναι το δημογραφικό, τονίζει ο πρόεδρος του ΚΕΠΕ, Παναγιώτης Λιαργκόβας
![ΔΝΤ: Καμπανάκι για δημόσιο χρέος από δασμούς και αμυντικές δαπάνες [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/05/30859482_Sharone-perlstein-microfinanace-debt-800x500_c-600x375-1-1.jpg)
Καμπανάκι ΔΝΤ για δημόσιο χρέος από δασμούς και αμυντικές δαπάνες - Τι λέει για την Ελλάδα [γράφημα]
Το ΔΝΤ προβλέπει πλέον ότι το παγκόσμιο δημόσιο χρέος θα αυξηθεί κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες φέτος

Τα 2+1 ατού για την προσέλκυση νέων επενδύσεων – Το στοίχημα της Ελλάδας
Τι λένε παράγοντες της αγοράς για την ικανότητα της Ελλάδας να διατηρήσει τους ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης – Το αγκάθι της αβεβαιότητας