Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) χορηγεί δάνειο 50 εκατομμυρίων δολαρίων στην τουρκική τράπεζα Yapi Kredi, για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Όπως αναφέρει η EBRD σε ανακοίνωσή της, το δάνειο, μέρος του προγράμματος Women in Business της EBRD, στοχεύει στην ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην τουρκική οικονομία και στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς, παρέχοντάς τους πιστωτικά όρια, συμβουλευτική υποστήριξη, κατάρτιση, καθοδήγηση και πρόσβαση σε επιχειρηματικά δίκτυα.

Το πρόγραμμα Women in Business, το οποίο βοήθησε περισσότερες από 20.000 γυναίκες επιχειρηματίες από το 2014, υποστηρίζεται από έναν μηχανισμό επιμερισμού κινδύνου μέσω του Τουρκικού Ταμείου Εγγύησης Πιστώσεων (KGF) και του τουρκικού Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομικών.

Η ΕΕ παρέχει επίσης επιχορηγήσεις για τη χρηματοδότηση της τεχνικής συμβουλευτικής που θα βοηθήσει την Yapi Kredi να αναπτύξει περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες αφιερωμένες σε επιχειρήσεις, στις οποίες ηγούνται γυναίκες, υπογραμμίζει η EBRD.

Το δάνειο αποτελεί μέρος της χρηματοδότησης 600 εκατομμυρίων ευρώ (676 εκατομμυρίων δολαρίων) αφιερωμένη σε Τουρκάλες γυναίκες επιχειρηματίες που ανακοίνωσε η EBRD νωρίτερα φέτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή