Η Zoom προχώρησε στην εξαγορά συγκεκριμένων εργαλείων μετάδοσης τηλεδιασκέψεων από την start-up Liminal, ενώ στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η πρόσληψη δύο εκ των συνιδρυτών της Liminal.

Πιο συγκεκριμένα, τα add-ons της Liminal που αποκτήθηκαν από τη Zoom είναι τα ZoomOSC και ZoomISO, τα οποία επιτρέπουν τη δημιουργία επαγγελματικού επιπέδου εικονικών διασκέψεων. Προφανώς, μετά την εξαγορά οι συγκεκριμένες λειτουργίες θα ενσωματωθούν στη βασική φόρμα της εφαρμογής.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Luminal, το ZoomOSC σχεδιάστηκε ώστε να ενισχύσει τις επαγγελματικές διαδικτυακές συναντήσεις χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο Open Sound Control και επιτρέποντας στους χρήστες να ενσωματώνουν στο Zoom λογισμικό τρίτων μερών, διάφορα παρελκόμενα ήχου σε επίπεδο hardware αλλά και media servers. Από την άλλη πλευρά το ZoomISO σου επιτρέπει να κάνεις «εξαγωγή» το αρχείο βίντεο του κάθε συμμετέχοντα ώστε να υποστεί περαιτέρω επαγγελματική επεξεργασία.

Στην ανακοίνωση της Zoom τονίζεται ότι τα συγκεκριμένα αποκτήματα «θα βοηθήσουν την πλατφόρμα να “γεφυρώσει” το χάσμα ανάμεσα στις παραδοσιακές και στις αναδυόμενες μορφές ελέγχου των τηλεδιασκέψεων, οι οποίες πλέον θα πρέπει να είναι διαθέσιμες σε στούντιο μετάδοσης, αίθουσες προβολής και άλλους οργανισμούς από τους οποίους θα γίνεται η μετάδοση».

Σημειώνεται ότι το Zoom ουσιαστικά μπήκε στα μεγάλης κλίμακας εικονικά events όταν ανακοίνωσε τη λειτουργία Events τον περασμένο Μάιο, ενώ λίγο αργότερα, τον Ιούλιο, έγινε η πλήρης ενσωμάτωση στην εφαρμογή. Με τη λειτουργία Events οι διοργανωτές μπορούν να δημιουργήσουν ολόκληρους κόμβους εκδηλώσεων, να πουλήσουν εισιτήρια για αυτές και να δημιουργήσουν πολλαπλές ζωντανές μεταδόσεις περιεχομένου.

Παραμένει άγνωστο πότε και πώς θα ενσωματωθούν οι νέες λειτουργίες της Luminal στο Zoom, ενώ παραμένει ασαφές και αν τα add-ons θα παραμείνουν διαθέσιμα όταν ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI