Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στη Wall Street, αν και στην Κίνα το κλίμα επιδεινώθηκε μετά το δημοσίευμα των Financial Times ότι η Didi απαγόρευσε την πώληση μετοχών από τους εργαζομένους της.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 1,13%, ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ παρέμεινε ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς οι κινεζικές μετοχές τεχνολογίας που είναι εισηγμένες σε αυτόν υποχώρησαν σε μεγάλο βαθμό. Η Tencent έχασε 2,87% ενώ η Meituan υποχώρησε 2,21%. Οι μετοχές της Alibaba, από την άλλη, σημείωσαν κέρδη 0,44%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε 0,99%.

Αυτές οι κινήσεις έγιναν αφότου οι Financial Times ανέφεραν ότι η Didi απαγόρευσε επ’ αόριστον τους υπαλλήλους να πουλήσουν τις μετοχές τους. Εν τω μεταξύ, η αβεβαιότητα παραμένει σχετικά με τις προοπτικές για τις κινεζικές εταιρείες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν IPO στο εξωτερικό.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε 0,16% ενώ ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,103%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,12%.

Οι αγορές στην Αυστραλία είναι κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές