Άνοδο σημειώνει η τιμή του χρυσού την Τρίτη καθώς το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε και οι ανησυχίες για την εξάπλωση της παραλλαγής Ομικρον οδήγησαν σε ράλι ανόδου στο τέλος του έτους και σε υψηλό μηνός.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.815,39 δολάρια ανά ουγκιά, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Νοεμβρίου (1.816 δολάρια), ενώ τα futures χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4%, στα 1.816,60 δολάρια.

«Ενώ υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον, η ζήτηση για επενδύσεις είναι αρκετά σταθερή» δήλωσε ο Τζίγκαρ Τριβέντι, αναλυτής εμπορευμάτων στη χρηματιστηριακή εταιρεία που εδρεύει στη Βομβάη, Anand Rathi. «Ο χρυσός μπορεί να μην αυξηθεί πολύ ελλείψει σημαντικών οικονομικών δεδομένων και θα παραμείνει σε αυτό το εύρος», εκτίμησε και πρόσθεσε ότι το θετικό κλίμα για τον χρυσό αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα του ασθενέστερου δολαρίου.

Όσον αφορά στα άλλα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,2% στα 23,08 δολάρια η ουγκιά ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,3% στα 973 δολάρια. Το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,7% στα 1.957,68 δολάρια, υποχωρώντας από το υψηλό μηνός που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας