Η υπερχρεωμένη εταιρεία ακινήτων China Evergrande Group ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι μετακόμισε από τα κεντρικά της γραφεία στο Σεντζέν σε άλλο ακίνητο στην πόλη για να μειώσει το κόστος.

Η εταιρεία προέβη σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την μετακόμισή της αφού το κινεζικό μέσο ενημέρωσης The Paper ανέφερε ότι η Evergrande είχε μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία από το Σεντζέν στο κοντινό Γκουανγκζού.

Σε ιδιόκτητο κτίριο

Η Evergrande ανακοίνωσε ότι μετακόμισε από το Excellence Centre του Σεντζέν, το οποίο ανήκει σε άλλη εταιρεία, σε ένα ιδιόκτητο κτίριό της στην πόλη, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα εγκατάσταση.

Η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, δυσκολεύεται να αποπληρώσει περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτια ομόλογα που θεωρήθηκαν ως cross-default από τους οίκους αξιολόγησης τον περασμένο μήνα, αφού έχασε τις ημερομηνίες πληρωμής.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το λογότυπο της εταιρείας είχε αφαιρεθεί μερικώς στη μία πλευρά του Excellence Centre. Το προσωπικό ασφαλείας, συνοδευόμενο από οχήματα ασφαλείας, παρακολουθούσε και αρκετοί από αυτούς είπαν ότι η εταιρεία είχε εγκαταλείψει το κτίριο ήδη από τον περασμένο μήνα.

Διαδηλώσεις

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το επίμαχο κτίριο ήταν το σκηνικό χαοτικών διαδηλώσεων όταν οι επενδυτές συνωστίστηκαν στο λόμπι του για να απαιτήσουν την αποπληρωμή δανείων και χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Η Evergrande ιδρύθηκε στο Γκουανγκζού και μετακόμισε στο Σεντζέν μόλις το 2017.

Την περασμένη Τρίτη, ξεκίνησαν επίσης διαδηλώσεις στα γραφεία της στο Γκουανγκζού, με περίπου 100 επενδυτές σε χρηματοοικονομικά προϊόντα που εκδίδει η εταιρεία να συγκεντρώνονται για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την επιστροφή των χρημάτων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ