Κλινικές δοκιμές για το νέο σκεύασμα εμβολίου που θα είναι στοχευμένο στην πάταξη της Όμικρον ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει σύντομα η αμερικανική Moderna, με στόχο το νέο προσαρμοσμένο εμβόλιο να είναι έτοιμο –εφόσον χρειαστεί- μέχρι το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ η εταιρεία συγκεντρώνει ακόμη στοιχεία και πραγματοποιεί δοκιμές με επίκεντρο την Όμικρον, αλλά στόχος της είναι η δημιουργία ενός νέου σκευάσματος που θα καλύπτει πλήρως όλες τις μέχρι τώρα γνωστές μεταλλάξεις, από την Δέλτα έως βέβαια την ίδια την Όμικρον.

Η διαδικασία των δοκιμών θα χρειαστεί ακόμη μερικές εβδομάδες, πέραν των οποίων θα αρχίσει η κλινική δοκιμή του νέου εμβολίου.

Σε κάθε περίπτωση, με την πανδημία να έχει –δυστυχώς- αρκετό ακόμη μέλλον μπροστά της, η εταιρεία προχώρησε σε νέα ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων της για τις πωλήσεις εμβολίων το 2022 που σημαίνει πως έχει μπροστά της μια ακόμη «χρυσή» χρονιά υψηλής κερδοφορίας.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως υπέγραψε επιπλέον συμφωνίες που ανεβάζουν τις παραγγελίες που θα πρέπει να παραδώσει μέσα στη χρονιά στα 18,5 δισ. δολάρια, ενώ έχει ακόμη option για επιπρόσθετες παραγγελίες ύψους άλλων 3,5 δισ. δολαρίων. Συνολικά δηλαδή 22 δισ. δολάρια σε πωλήσεις.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η εταιρεία είχε εκτιμήσεις πως οι πωλήσεις της για το 2022 θα κυμανθούν μεταξύ των 17 και 22 δισ. δολαρίων.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Μπανσέλ η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων θα εξελιχτεί σε μόνιμο ετήσιο φαινόμενο ειδικά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι υγειονομικοί, οι άνω των 50 ετών και όσοι παρουσιάζουν προβλήματα υγείας. Οι δόσεις αυτές μελλοντικά θα έχουν προσαρμοστεί για να καλύπτουν ταυτόχρονα ένα ευρύτερο φάσμα λοιμώξεων του αναπνευστικού, όπως η γρίπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κατρίνης: Μητσοτάκης και ΝΔ δεν πιστεύουν στο κοινωνικό κράτος
Επικαιρότητα |

Κατρίνης: Απλή εφαρμογή του νόμου η εξαγγελία Μητσοτάκη για τις συντάξεις

Εκτίμησε δε, ότι εκλογές θα γίνουν γρήγορα επισημαίνοντας ότι «και όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο για τη χώρα που χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή»

Game over για τον Μπόρις Τζόνσον – Αλλά η Βρετανία έχει πιο σοβαρά προβλήματα
Επικαιρότητα |

Ο «Βρετανός ασθενής» και η πρώην αυτοκρατορία που γίνεται ολοένα πιο μικρή

Μορφή τσουνάμι δείχνουν να παίρνουν οι παραιτήσεις υπουργών, βουλευτών και άλλων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που επιταχύνουν τις εξελίξεις και ανοίγουν την επόμενη σελίδα από το Brexit