Σημάδια σταδιακής ανάκαμψης από την πανδημία εμφανίζει η ευρωπαϊκή βιομηχανία ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

Το τρίτο τρίμηνο όλοι οι οικονομικοί δείκτες κατέγραψαν βελτίωση, ωστόσο η αύξηση ήταν μικρότερη συγκριτικά με την μεγάλη άνοδο του δευτέρου τριμήνου αμέσως μετά την λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Η παραγωγή για το σύνολο του εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 σημείωσε αύξηση 12,7% στην κλωστοϋφαντουργία και 0,8% στην ένδυση.

Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων σημείωσε σημαντική άνοδο λόγω της αύξησης των λιανικών πωλήσεων και των εξαγωγών. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 14,3% στην κλωστοϋφαντουργία και κατά 7,1% στην ένδυση.

Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 7,1% το πρώτο εννεάμηνο που οφείλεται στην πορεία του δευτέρου και τρίτου τριμήνου.

Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές με αύξηση 8,9% στην ένδυση και 13,7% στην κλωστοϋφαντουργία.

Σε αξία οι εξαγωγές για το σύνολο της αλυσίδας Ε/Κ ανήλθαν το εννεάμηνο του 2021 σε 42 δις ευρώ από 38 δις ευρώ το 2020.

Αντίθετα, μείωση 13,8% κατέγραψαν οι εισαγωγές οι οποίες το εννεάμηνο του 2021 ανήλθαν σε 76,5 δις ευρώ. Η μεγάλη μείωση οφείλεται στην πτώση κατά 85% των εισαγωγών προϊόντων προστασίας από την Κίνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις