Το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας δεν ικανοποιεί κανένα από τα αιτήματα που θέτουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ όπου εξετάστηκε το περιεχόμενο του πορίσματος.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, με το πόρισμα περικόπτεται το επίδομα από 15.312 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα, κάτι που συνεπάγεται μείωση των μισθών τους μέχρι και 20%.

Το πόρισμα της Επιτροπής απορρίφθηκε ομόφωνα από όλους τους παρευρισκόμενους και, όπως ανακοινώθηκε, «συζητήθηκε η οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την περικοπή του επιδόματος».

Τις τελικές αποφάσεις, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θα λάβει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίασή της την Τετάρτη, 2 του Φλεβάρη του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής