Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, ο Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τους στόχους που θέτει η πολιτεία προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο που πρόσφατα κόστισε τη ζωή στον 19χρονο Άλκη.

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου πως «δεν αμφισβητείται η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η αστυνομία τους συνέλαβε όλους σε 5 ημέρες. Μιλάμε λίγο και πράττουμε». Ήδη η αστυνομία έχει περάσει χειροπέδες σε εννέα χούλιγκαν που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

«Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει τη δολοφονία, ενώ σε αυτό βοήθησαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε την έμπρακτη προσπάθεια περιορισμού της βίας». Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε τις παρακάτω πρωτοβουλίες που θα λάβει η κυβέρνηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των συλλόγων των φιλάθλων

Εντατικοποίηση των ελέγχων από την αστυνομία

Αναγκαίες προσαρμογές στον ποινικό κώδικα

Αλλαγές στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ

Σχετικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους