Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Γάλλος ομόλογός του Ζαν-Ιβ Λεντριάν θα έχουν αύριο Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν είχαν συμφωνήσει να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση στην κλιμακούμενη κρίση με διπλωματικό τρόπο.

Ο Πούτιν προς Μακρόν

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε πει στον Μακρόν ότι η πρόσφατη κλιμάκωση είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των δυνάμεων του Κιέβου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. «Ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι προβοκάτσιες των ουκρανικών δυνάμεων είναι ο λόγος της κλιμάκωσης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο και πρόσθεσε ότι στην επικοινωνία τους ο Πούτιν εξέφρασε στον Μακρόν την «σοβαρή ανησυχία» του για την κλιμάκωση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την γαλλική πλευρά, η συζήτηση μεταξύ Πούτιν και Μακρόν, χαρακτηρίστηκε ως «η έσχατη λύση για να αποφευχθεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα