Στις 8 Απριλίου 2022 θα καθίσει στο εδώλιο του Μεικτό Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς τον Μάιο του 2021.

Ο 33χρονος, που κρατείται από τις 22 Ιούνιου του 2021 θα δικαστεί σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα, ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Οι δικαστές ακολούθησαν την παραπεμπτική πρόταση που είχε διατυπώσει αρμοδίως προ ημερών ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιώργος Νούλης , ο οποίος περιέγραφε  καρέ-καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, ο οποίος χειραγωγούσε και ήλεγχε την νεαρή γυναίκα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός  αξιοποιώντας το αποδεικτικό υλικό, με  αναλυτικό τρόπο περιγράφει τόσο το σκηνικό του εγκλήματος, όσο και τη «σκηνοθεσία» που  έστησε ο  συζυγοκτόνος, με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές  και να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο για τον ίδιο.

«Μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών.

Σύμφωνα με την παραπεμπτική εισαγγελική πρόταση ο κατηγορούμενος  «αφού ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της «σκηνογραφίας» των χωρών του ισογείου του σπιτιού ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο  όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του και  «(…) με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια).

Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή σθεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας