Με μικτά πρόσημα κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, οι οποίοι αν και καταφέρνουν να συντηρούν το ισχυρό μήνυμα της αντοχής που έδωσαν κατά το χθεσινό επικό ενδοσυνεδριακό rebound κλέβοντας μάλιστα την παράσταση από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Nasdaq δέχεται κάποιες πιέσεις κατοχύρωσης κερδών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,69% στις 33.453 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 4.305 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,39% στις 13.421 μονάδες.

«Με μια ευρύτερη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία σε εξέλιξη, οι πιθανές γεωπολιτικές, οικονομικές και περιουσιακές επιπτώσεις της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης για την Ουκρανία είναι για άλλη μια φορά top of Mind», ανέφερε σε σημείωμα η Allison Nathan της Goldman Sachs.

Το κλίμα στην αγορά ενισχύεται όμως μετά από πολλαπλές αναφορές ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ, για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι μετοχές της Etsy σημειώνουν άνοδο άνω του 16%, αφού τα τριμηνιαία αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Στον αντίποδα όμως, οι μετοχές της Beyond Meat υποχωρούν περισσότερο από 8%, αφού ανέφερε μεγαλύτερες ζημιές από το αναμενόμενο και συρρικνωμένα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Στα μάκρο της ημέρας, οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν κατά 2,1% τον Ιανουάριο, μετά την πτώση του Δεκεμβρίου κατά 0,8%, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters έκαναν λόγο για αύξηση 1,5%. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης – ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό – αυξήθηκε 0,6% τον Ιανουάριο μετά από άνοδο 0,5% τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street