Η Apple (AAPL) σταμάτησε να πουλά όλα τα προϊόντα της στη Ρωσία ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη, εκφράζοντας «βαθιά ανησυχία» για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότιέχει προβεί ήδη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να περιορίσει την πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το Apple Pay στη Ρωσία και ότι περιόρισε την πρόσβαση στις εφαρμογές της για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «την προηγούμενη εβδομάδα, σταματήσαμε όλες τις εξαγωγές προς τη Ρωσία. Το Apple Pay και άλλες υπηρεσίες έχουν περιοριστεί. Το RT News και το Sputnik News δεν έχουν πρόσβαση στο Αpp Store για λήψη εκτός Ρωσίας. Και έχουμε απενεργοποιήσει τόσο την κυκλοφορία όσο και τα ζωντανά γεγονότα στους Χάρτες της Apple στην Ουκρανία ως μέτρο ασφαλείας και προφύλαξης για τους ουκρανούς πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι η ουκρανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει από την Apple να διακόψει τη διαθεσιμότητα των εφαρμογών της στη Ρωσία, αλλά ορισμένοι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας είπαν ότι αυτό θα μπορούσε να βλάψει ρώσους χρήστες που αντιτίθενται στη ρωσική ηγεσία και που βασίζονται σε μέσα που προσφέρει η Δύση για να οργανώσουν την αντίδρασή τους.

Εξάλλου, ήδη το Facebook, το YouTube και το Twitter έχουν απαγορεύει στην πρόσβαση σε ρωσικά ΜΜΕ που συνδέονται με το RT και το Sputnik.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή