Αίτημα ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταθέσει την Πέμπτη η κυβέρνηση της Γεωργίας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS το οποίο επικαλείται το κυβερνών κόμμα της χώρας.

Εφόσον η κυβέρνηση της Γεωργίας προχωρήσει επισήμως στην υποβολή του αιτήματος, θα πρόκειται για μία ενέργεια με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία της οποίας ο πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπέβαλε επίσημο αίτημα ένταξης στην Ένωση τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι η Γεωργία το 2008 απώλεσε τον έλεγχο της Νότιας Οσσετίας και της Αμπχαζίας, οι οποίες κήρυξαν την αυτονομία τους μετά από στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας. 

Η ανάρτηση του Προέδρου του Κοινοβουλίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Γεωργίας, Σάλβα Παπουασβίλι, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα φωτογραφικό κολάζ με τις σημαίες της Γεωργίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα υποβάλει αίτημα ένταξης στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων