Η Apple στις πρώτες της ανακοινώσεις νέων προϊόντων για το 2022 παρουσίασε τα ανανεωμένα iPhone SE και iPad Air, τα οποία αμφότερα υποστηρίζουν δίκτυα 5G, αλλά και νέα desktop μοντέλα υπολογιστών με νέους, ταχύτερους επεξεργαστές.

Το νέο iPhone SE θα εξοπλίζεται πλέον με τον επεξεργαστή A15 Bionic, έχει οθόνη διαγωνίου 4,7 ιντσών τεχνολογίας Retina και κεντρικό πλήκτρο με ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος (touch ID). Η τιμή του θα είναι λίγο ανεβασμένη, σε σχέση με το προκατόχου του, στα 429 δολάρια από 399 δολάρια. Οι παραδόσεις της νέας συσκευής θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαρτίου.

«Είναι σημαντικό για τους υπάρχοντες χρήστες που επιθυμούν ένα μικρότερο iPhone σε πολύ καλή τιμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ.

Apple CEO Tim Cook, March 8, 2022. Brooks Kraft/Apple Inc./Handout via REUTERS.

Το Mac Studio, ο high end υπολογιστής της εταιρείας, θα εξοπλίζεται με το νέο επεξεργαστή M1 Ultra. Η μονάδα επεξεργαστή M1 Ultra έχει δημιουργηθεί «ενώνοντας» δύο απλούς επεξεργαστές M1 Max, οι οποίοι είναι έως και οκτώ φορές ταχύτεροι σε σχέση με τα απλά μοντέλα M1. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή της συγκεκριμένης λύσης στην καθαρά επαγγελματική λύση υπολογιστή Mac Studio.

Η Apple θα προσφέρει δύο εκδόσεις του Mac Studio, μία με επεξεργαστή M1 Max, του οποίου η τιμή εκκίνησης θα είναι τα 1.999 δολάρια, και μία έκδοση με τον επεξεργαστή M1 Ultra, του οποίου η τιμή θα ανέρχεται στα 3.999 δολάρια.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε και ένα νέο μόνιτορ, το Studio Display, το οποίο μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε σύστημα Mac, όπως τα φορητά MacBook Air και MacBook Pro. Η τιμή του θα είναι στα 1.599 δολάρια.

Το iPad Air επίσης… «υπέστη» σχεδιαστική ανανέωση μετά από δύο χρόνια, απέκτησε και αυτό συνδεσιμότητα 5G (σε ορισμένες εκδόσεις) αλλά και επεξεργαστή M1, όπως και τα φορητά MacBook, ενώ θα διαθέτει και κύρια κάμερα με αισθητήρα ανάλυσης 12 Megapixel. Η τιμή εκκίνησης του iPad Air παρέμεινε στα 599 δολάρια, ενώ οι παραδόσεις και αυτής της συσκευής θα ξεκινήσουν στις 18 Μαρτίου.

Τέλος, η Apple ανακοίνωσε μικρές προσθήκες και στη σειρά των iPhone 13, με μοντέλα που θα διατίθενται σε δύο νέες χρωματικές εκδόσεις.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δεν έλλειψαν και οι αναφορές στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σημειώνεται ότι η Apple από την 1η Μαρτίου έχει σταματήσει να διαθέτει κάθε είδους προϊόν και υπηρεσία της στην αγορά της Ρωσίας. Επιπρόσθετα, οι εφαρμογές των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης (RT News και Sputnik News) δεν είναι πλέον διαθέσιμα για download από το App Store της εταιρείας, στις αγορές εκτός Ρωσίας.

Όπως ανακοινώθηκε και από τον επίσημο διανομέα της Apple στην Ελλάδα (iSquare), οι νέες σειρές προϊόντων iPhone SE, iPad Air, Mac Studio και Studio Display, καθώς και τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 σε πράσινη απόχρωση θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία