Σε αναστολή όλης της εταιρικής της υποστήριξης για τη ρωσική αγορά, συμπεριλαμβανομένων του μάρκετινγκ και της αλυσίδας εφοδιασμού, προχώρησε η Restaurant Brands International, στην οποία ανήκει η αλυσίδα εστίασης Burger King. Η εταιρεία σταματά επίσης τις επενδύσεις και την επέκταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα εστιατόρια Burger King θα κλείσουν στη Ρωσία. Tα περίπου 800 καταστήματα της αλυσίδας στη χώρα είναι «εξ ολοκλήρου franchise και διαχειρίζονται από έναν τοπικό κύριο δικαιοδόχο», διευκρίνισε η εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η RBI δεν μπορεί να κλείσει τα καταστήματα αυτά στη ρωσική επικράτεια, όπως για παράδειγμα έπραξε η McDonald’s.

Η Burger King δήλωσε ότι έχει δεσμευτεί να «ανακατευθύνει τυχόν κέρδη από επιχειρήσεις δικαιόχρησης σε ανθρωπιστική βοήθεια για Ουκρανούς πρόσφυγες».

«Η BK Russia είναι μια αυτόνομη επιχείρηση που ανήκει και λειτουργεί από τους δικαιοδόχους μας στη χώρα», ανέφερε η RBI στο CNN. «Έχουμε μακροχρόνιες νομικές συμφωνίες που δεν αλλάζουν εύκολα».

Η εταιρεία διαθέτει επίσης τα εστιατόρια Tim Hortons, Popeyes και Firehouse Subs, αλλά τέτοια καταστήματα δε λειτουργούν στη Ρωσία.

Ποιες αλυσίδες κατέβασαν ρολά

Αυτή την εβδομάδα, η McDonald’s – η οποία λειτουργεί καταστήματα σε περισσότερες από 850 τοποθεσίες στη Ρωσία – δήλωσε ότι θα τα κλείσει προσωρινά. Η Starbucks δήλωσε ότι ο αδειοδοτημένος συνεργάτης της στη χώρα «συμφώνησε να σταματήσει αμέσως τη λειτουργία των καταστημάτων», προσθέτοντας ότι σταματά επίσης τις αποστολές των προϊόντων της στη Ρωσία.

Η Yum Brands, η οποία κατέχει τα KFC, Pizza Hut, Taco Bell και Habit Grill, δήλωσε επίσης ότι συνεργάζεται με τους τοπικούς διαχειριστές της για να κλείσει εστιατόρια στη Ρωσία.

Η εταιρεία «αναστέλλει τις εργασίες των εστιατορίων της εταιρείας KFC στη Ρωσία και ολοκληρώνει μια συμφωνία για την αναστολή όλων των εργασιών των εστιατορίων Pizza Hut στη Ρωσία, σε συνεργασία με τον κύριο δικαιοδόχο της», ανέφερε η Yum Brands.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή