Η χαραμάδα μιας πιθανής παύσης των ρωσοουκρανικών εχθροπραξιών επιδρά θετικά και στην πορεία της Wall Street, η οποία κινείται σήμερα ανοδικά, λαμβάνοντας στηρίξεις και από την αποκλιμάκωση της τιμής του πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,93% στις 35.282 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,85% στις 4.614 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,21% στις 14.527 μονάδες.

Η αυξανόμενη προσδοκία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας φαίνεται να βοηθά το επενδυτικό κλίμα σε όλες τις αγορές του πλανήτη. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Αλεξάντερ Φόμιν δήλωσε την Τρίτη ότι η χώρα θα μειώσει «δραστικά» τη στρατιωτική δραστηριότητα κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, καλλιεργώντας έτσι τις προσδοκίες για παύση των εχθροπραξιών.

Παρόλα αυτά, στην αγορά έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η εκτίμηση ότι η αμερικανική οικονομία οδεύει σε ύφεση. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου των ΗΠΑ ανέβηκε πάνω από αυτή του 30ετούς, σηματοδοτώντας την πρώτη αντιστροφή της καμπύλης από το 2006. Η μετατόπιση πυροδότησε ορισμένους φόβους ύφεσης, αν και οι αναλυτές συνήθως παρακολουθούν τη διαφορά μεταξύ του επιτοκίου 2 και 10 ετών, η οποία παραμένει θετική.

“Το βασικό σενάριο είναι ότι η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αποφύγει μια ύφεση, μειώνοντας την απειλή μιας διαρκούς πτωτικής τάσης στις μετοχές”, αναφέρει η UBS. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για υψηλότερα επιτόκια – συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αύξησης της έκθεσης σε αξία και χρηματοοικονομικές μετοχές που τείνουν να υπεραποδίδουν καθώς η πολιτική της κεντρικής τράπεζας σφίγγει», δήλωσε ο Mark Haefele, επικεφαλής επενδύσεων στην UBS Global Wealth Management.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η FedEx σημειώνει κέρδη άνω του 2%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ο ιδρυτής Fred Smith θα παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος την 1η Ιουνίου και θα αντικατασταθεί εσωτερικά.

Επίσης, ο κολοσσός υγειονομικής περίθαλψης UnitedHealth Group ανακοίνωσε μια συμφωνία για την αγορά της LHC Group για 170 δολ. ανά μετοχή, με αποτέλεσμα τη μετοχή της μικρότερης εταιρείας να αυξηθεί κατά 7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]