Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η απόφαση για την προφυλάκισή της υπήρξε ομόφωνη, με την ανακρίτρια να προτείνει την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης και να συμφωνεί μαζί της ο εισαγγελέας Γιώργος Πολυκράτης.

Νωρίτερα, η κατηγορούμενη κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο προβάλλει τον ισχυρισμό ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο παιδί από ιατρικό λάθος, κάτι που διαψεύστηκε ήδη από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Η δικαστική έρευνα πλέον στρέφεται σε πολλές κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, αναζητώντας καταρχάς απαντήσεις στο πως βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης αλλά και στο τι ακριβώς συνέβη με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας: Της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021.

«Είμαι μάνα που έχω χάσει τρία παιδιά και βρίσκομαι πριν τη φυλακή»

Η 33χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της, ενώ στη διάρκεια της πολύωρης απολογίας της στην ανακρίτρια η κατηγορούμενη επιχείρησε να μεταθέσει το βάρος των ποινικών ευθυνών στους γιατρούς του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου πολλές φορές είχε συναισθηματική φόρτιση κατά τη διάρκεια της απολογίας της, αναφερόμενη στην κόρη της, Τζωρτζίνα, και την διαδρομή της αρρώστιας της, μέχρι και τη στιγμή που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

«Είμαι μάνα, έχασα τρία παιδιά και βρίσκομαι ένα βήμα πριν την φυλακή» τόνισε μεταξύ άλλων ενώπιον της 18ης ανακρίτριας.

Όσο αφορά στην ψυχραιμία που υπέδειξε κατά τη διαχείριση της αρρώστιας της Τζωρτζίνας και της τραγικής κατάληξης που είχε, φέρεται να υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη διότι είχε ήδη χάσει δύο παιδιά.

Η κατηγορούμενη επιχείρησε με την απολογία της να αντικρούσει όσα της καταλογίζουν οι δικαστικές αρχές και απάντησε στα πολλά ερωτήματα που της τέθηκαν από την ανακρίτρια.

Μεταξύ άλλων σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι την προηγούμενη ημέρα αυτό που αυτό που είπε στους γιατρούς πως «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα…», ήταν ένα «καμπανάκι» καθώς η Τζωρτζίνα συνήθιζε να παρουσιάζει πρώτα μικρότερα περιστατικά ταχυκαρδίας και στη συνέχεια ένα μεγάλο βραδυκαρδίας.

Σχετικά με τις ερωτήσεις που έκανε για τις κάμερες αυτό, ισχυρίζεται ότι αυτό έγινε, καθώς είχε σημειωθεί ληστεία στο νοσοκομείο και ανησυχούσε.

Για το αίτημα για μονόκλινο δωμάτιο φέρεται να ισχυρίζεται ότι έτσι κι αλλιώς λόγω της κατάστασης της Τζωρτζίνας θα νοσηλευόταν σε μονόκλινο.

Επιπλέον, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να ρωτήθηκε και να απάντησε για όλη τη διαδρομή της σχέσης της με τον Μάνο Δασκαλάκη, χωρίς ωστόσο -κατά πληροφορίες- να αφήσει αιχμές σε βάρος του, για τις υποθέσεις των θανάτων των τριών παιδιών τους.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας και της Ίριδας. Τα δύο παιδιά έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας – θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα