Οι Ρωσικές αρχές θα ανακρίνουν τον Βρετανό μισθοφόρο Σον Πίτερ που συνελήφθη στη Μαριούπολη ανατολικά της Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Σάββατο στους δημοσιογράφους η ρωσική Ερευνητική Επιτροπή, όπως μεταδίδει το TASS

«Οι αρχές θα ανακρίνουν όλους τους μισθοφόρους που συνέλαβαν στη Μαριούπολη», δήλωσε η επιτροπή.

Ο Σον Πίτερ είναι ο δεύτερος Βρετανός που συλλαμβάνεται στη Μαριούπολη. Υπηρέτησε στην 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων ως τυφεκιοφόρος και τώρα βρίσκεται σε αιχμαλωσία. Τώρα λέει ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του και συμβουλεύει «κανείς να μην έρθει στην Ουκρανία να πολεμήσει», αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας;

Την ίδια στιγμή, ανησυχία υπάρχει από την είδηση ότι Βρετανοί αξιωματούχοι εκπαιδεύουν νεοσύλλεκτους του Ουκρανικού στρατού στη χώρα. Το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου μετέδωσε την πληροφορία από ουκρανικές πηγές.

Διαβάστε επίσης: Βρετανοί εκπαιδευτές στον στρατό της χώρας – Άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ;

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει κλιμάκωση του πολέμου, καθώς η Βρετανία εμπλέκεται πιο ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μία τέτοια εμπλοκή θα προκαλούσε την οργή του Κρεμλίνου, που έχει ήδη προειδοποιήσει τη Δύση για τη συμμετοχή της στις συγκρούσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα