Στη λύση της μίσθωσης για ένα χρόνο της πλωτής δεξαμενής LNG (FSU) φέρονται να προσανατολίζονται οι αρμόδιες αρχές για την αύξηση της χωρητικότητας του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες κρίνοντας μάλιστα ότι η συγκεκριμένη επιλογή είναι και η πιο άμεση και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα της επαναξιολόγησης της κατάστασης της αγοράς ενέργειας, δηλαδή αν μετά από ένα έτος απαιτείται η διατήρηση της ή η διακοπή της μίσθωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προαναφερόμενη λύση της βραχυχρόνιας μίσθωσης φέρεται να είχε προταθεί από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ως πιο γρήγορη λύση για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επάρκειας και ιδίως προκειμένου να είναι έτοιμο το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου σε ενδεχόμενο βίαιης διακοπής του ρωσικού αερίου.

Στο μεταξύ την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκε και η δημόσια διαβούλευση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επί της μελέτης του κόστους – οφέλους για την πλωτή δεξαμενή LNG. Η μελέτη προέκρινε ως πιο συμφέρουσα επιλογή την αγορά δεξαμενόπλοιου έναντι της μίσθωσης με leasing για πέντε χρόνια.

Όπως και να χει η ΡΑΕ αναμένεται να αποφασίσει για την επιλογή του ΔΕΣΦΑ, ενώ πληροφορίες θέλουν τον Διαχειριστή να κινείται ήδη στην αγορά ζητώντας προσφορές για τη ναύλωση δεξαμενόπλοιου χωρητικότητας 150.000 κυβικών μέτρων.

Η θωράκιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας και η αυξημένη χρήση του LNG έναντι του ρωσικού αερίου είναι στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 9.30 το πρωί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας. Εκεί θα του γίνει περιήγηση από τον υπουργό ΠΕΝ και τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Power Pass: Τα «κλειδιά» και τα βήματα για να λάβετε την επιδότηση έως 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
Tax |

Power Pass: Τα «κλειδιά» για επιδότηση έως 600 ευρώ

Ποιοι θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν φορολογική δήλωση πριν υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα - Τι ισχύει για τη φοιτητική κατοικία και γιατί διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων της ενίσχυσης - Οδηγός «Ο.Τ.» με 8 ερωτήσεις-απαντήσεις