Ενας από τους πιο πολύτιμους Γάλλους ηθοποιούς, ο Μισέλ Μπουκέ έφυγε πριν από λίγες από την ζωή πλήρης ημερών στα 96 του στη γενέτειρά του, το Παρίσι. Το όνομα του γεννημένου τον Νοέμβριο του 1925 Μισέλ Μπουκέ, είναι συνδεδεμένο με εμβληματικές ταινίες του γαλλικού σινεμά, ενώ οι συνεργασίες του με εξαιρετικούς σκηνοθέτες φαίνεται από την πληθώρα των ταινιών στις οποίες έπαιξε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ταινίες «Η άπιστη γυναίκα» του Κλοντ Σαμπρόλ, «Η νύφη φορούσε μαύρα» του Φρανσουά Τριφό, «Μπορσαλίνο» του Ζακ Ντερέ και «Η κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ.

Όμως ο Μπουκέ που έκανε επίσης καριέρα στο ραδιόφωνο, είχε τρομερή παρουσία κυρίως στο θέατρο, εμπνέοντας, κατά δική τους ομολογία, εμβληματικούς σταρ του γαλλικού κινηματογράφου όπως ο Αλέν Ντελόν και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό.

Οι «μεγάλοι» ρόλοι

Ανάμεσα στις πάρα πολλές παραστάσεις όπου ο Μπουκέ είχε παίξει θα βρούμε τον «Ταρτούφο» (και πολλά ακόμη έργα του Ζαν Ανούιγ), τον «Νταντόν» όπου υποδύθηκε τον Ροβεσπιέρο, τον «Δον Ζουάν», πολλά σαιξπηρικά έργα όπως ο «Ριχάρδος ο 3ος» αλλά και έργα του Χάρολντ Πίντερ.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι όταν ο Αλμπέρ Καμύ τον είδε σε πρόβα στο Théâtre de l’Odéon εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που του πρόσφερε τον ρόλο του Σκιπίωνα στο θεατρικό έργο του «Καλιγούλας» με τον Ζεράρ Φιλίπ στον ρόλο του τίτλου.

Παρά την προχωρημένη ηλικία του, ο Μπουκέ δεν σταμάτησε να παίζει. Τελευταία του ταινία είναι μια φετινή παραγωγή, το «Cérémonie secrète» της Τατιάνα Μπεκέ Ζενέλ.

Στις τελευταίες προσωπικές κινηματογραφικές επιτυχίες του ανήκουν οι ταινίες «Ρενουάρ» (2012) όπου υποδύθηκε τον ζωγράφο Πιέρ-Ογκίστ Ρενουάρ, πατέρα του σκηνοθέτη Ζαν Ρενουάρ και – κυρίως – η ταινία «Μιτεράν, ο περιπατητής του Πεδίου του Αρεως» (2005) όπου υπήρξε μια έξοχη επιλογή για τον ρόλο του Φρανσουά Μιτεράν. _

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι