Μερικές από τις μεγαλύτερες γκαλερί και μουσεία του κόσμου της τέχνης, συμπεριλαμβανομένων των David Zwirner, Hauser & Wirth και Guggenheim στη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκαν για να προστατεύσουν 200.000 στρέμματα τροπικού δάσους στο Περού.

Η επιτροπή Galleries Commit ανακοίνωσε στο Instagram ότι η περιοχή, που ονομάζεται Chuyapi-Urusayhua, προστατεύεται πλέον μόνιμα χάρη σε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα κεφαλαίων με περισσότερα από 40 καλλιτεχνικά ιδρύματα και άτομα. Το Galleries Commit συνεργάστηκε με τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Art to Acres υπό την ηγεσία καλλιτεχνών για να σώσει το καταπράσινο τοπίο βόρεια του Μάτσου Πίτσου. Η περιοχή διατήρησης αποτελεί μόλις μία, από το τελευταίο 1% των δασών νεφών στη Γη και φιλοξενεί ένα οικοσύστημα υψηλής βιοποικιλότητας που παρέχει πόσιμο νερό σε περισσότερους από 46.000 ανθρώπους.

«Οι τοπικές κοινότητες φροντίζουν την προστασία ενός οικοσυστήματος υψηλής βιοποικιλότητας με αξιοσημείωτο τρόπο», δήλωσε στην The Art Newspaper η ιδρύτρια  του Art to Acres, Haley Mellin . «Η ώθηση για υποστήριξη προήλθε από την πράξη της καλλιτέχνιδας Mika Rottenberg να συμπεριλάβει ένα κονδύλι του προϋπολογισμού για τη διατήρηση της έκτασης για την έκθεσή της MCA στο Σικάγο το 2019. Αναπτύχθηκε για να ενσωματώσει τις πρώτες περιβαλλοντικές συνεισφορές των στούντιο, συμβούλων, γκαλερί και ιδρυμάτων».

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη του κόσμου της τέχνης για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, το Galleries Commit εντάχθηκε σε τοπικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς διατήρησης, όπως η Amazon Conservation Association , που εργάζονται επί τόπου στο Περού για περισσότερα από 20 χρόνια.

Μεταξύ των μουσείων, των εκδόσεων και των οργανισμών που θα δωρίσουν κεφάλαια είναι το Artforum, το Hirshhorn στην Ουάσιγκτον, DC, το MoMA PS1 και το California College of Art. Οι εμπορικές γκαλερί περιλάμβαναν τη Marianne Boesky, τον Charles Moffett και τον James Cohan, ενώ οι συνεισφορές των ατόμων προήλθαν από καλλιτέχνες και επιμελητές όπως οι Robin F. Williams, N. Dash και Zaria Forman.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του έργου, το Galleries Commit θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων εργαλείων για τη βιομηχανία τέχνης που έχουν απτές, μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο κλίμα, από τη μείωση των εκπομπών έως την υποστήριξη συλλογικής δράσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green