Ανώμαλη προσγείωση για την Boeing, τα οικονομικά της οποίας αντί να βελτιωθούν κατά το πρώτο τρίμηνο, επιδεινώθηκαν σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές και τριγμούς στην μετοχή της.

Οι αναλυτές προέβλεπαν πως ο αμερικανικός κολοσσός της αεροναυπηγικής θα κατέγραφε αυξημένα έσοδα κατά 5% στα 16 δισ. δολάρια, καταφέρνοντας να περιορίσει τις ζημιές του στα 25 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τις υψηλές απώλειες ύψους 1,53 δολαρίων ανά μετοχή ένα χρόνο πριν.

Τελικά τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Η παραγωγή της παρουσίασε προβλήματα και ο ρυθμός των παραδόσεων αεροσκαφών υποχώρησε και σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία κατέληξε να καταγράψει μια επιβάρυνση ύψους 1,2 δισ. δολαρίων για το τρίμηνο. Έτσι, οι ζημιές της αυξήθηκαν στα 2,75 δολάρια ανά μετοχή, επί συνολικών εσόδων ύψους 13,99 δισ. δολαρίων, ήτοι μια μείωση ύψους 8%.

«Έχουμε να κάνουμε ακόμη αρκετή δουλειά» παραδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβ Καλχούν, επιμένοντας ωστόσο πως η χρονιά συνολικά θα κινηθεί πολύ καλύτερα.

Πραγματικά και οι αναλυτές αναμένουν τα κέρδη του Ομίλου για τη χρονιά να διαμορφωθούν στα 2,82 δολάρια ανά μετοχή, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση από την ζημιά ύψους 9,44 δολαρίων ανά μετοχή το 2021.

Μεγαλύτερο αγκάθι είναι η παραγωγή και οι παραδόσεις στο πρόγραμμα των 777 και δη του 777Χ. Ουσιαστικά η παραγωγή του 777Χ ανεστάλη με αποτέλεσμα οι πρώτες παραδόσεις να έχουν μεταφερθεί για το 2025.

H είδηση προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αρνητική αντίδραση της αγοράς. Μάλιστα αυτή την ώρα η πτώση στη μετοχή της αγγίζει το 9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή