
Πολλά πτώματα Ρώσων στρατιωτών φόρτωσαν σήμερα οι ουκρανικές στρατιωτικές αρχές σε βαγόνια-ψυγεία, όπως ανακοίνωσε ο Βολοντίμιρ Λιαμζίν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικο-στρατιωτικής συνεργασίας της Ουκρανίας. Τα πτώματα περισυνελέγησαν μετά τις μάχες στο Κίεβο και την περιοχή του Τσερνίχιφ.
Όπως ισχυρίστηκε ο Β. Λιαμζίν, η χώρα του ενεργεί με βάση το διεθνές δίκαιο και είναι έτοιμη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Ρωσία.
«Σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, το οποίο η Ουκρανία ακολουθεί πιστά, αφού τελειώσει η φάση της ενεργούς σύγκρουσης, οι πλευρές πρέπει να επιστρέψουν τα πτώματα των στρατιωτών της άλλης χώρας. Η Ουκρανία είναι έτοιμη να επιστρέψει τις σορούς στον επιτιθέμενο», τόνισε.
Τρένα-ψυγεία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας
Ο Λιαμζίν είπε ότι υπάρχουν πολλά τρένα-ψυγεία, σταθμευμένα σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπου φυλάσσονται πτώματα Ρώσων στρατιωτών. Πολλές εκατοντάδες βρίσκονται σε μια εγκατάσταση στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με ένα βίντεο που τράβηξε το πρακτορείο Reuters.
«Σε αυτό το τρένο-ψυγείο φυλάσσονται πολλές εκατοντάδες πτώματα Ρώσων κατακτητών. Τα περισσότερα μεταφέρθηκαν από την περιοχή του Κιέβου, κάποια από το Τσερνίχιφ και από κάποιες άλλες περιοχές επίσης», είπε ο Λιαμζίν.


Latest News

Πέτσας: Για όσο χρειαστεί τα μέτρα στήριξης σε ενέργεια και καύσιμα
Αναφορές σε όλα τα θέματα έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας

Η σύγκρουση ΗΠΑ και Ιράν και οι επιπτώσεις για την Ελλάδα
Για τις Ηνωμένες Πολιτείες το Ιράν αποτελεί ένα πάγιο πρόβλημα στη ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ήδη από τον εποχή που η νικηφόρα Ισλαμική Επανάσταση στέρησε τις ΗΠΑ από ένα καθεστώς που ήταν εκ των βασικών συμμάχων τους στην περιοχή

Νέα πρόκληση από Τουρκία: Βγάζει το Τσεσμέ στο Αιγαίο
Νέα ένταση στις σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας μετά την απόφαση Ερντογάν

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ
Τέλος στην καλοκαιρία

Θεοδωρικάκος: Αποκρούουμε κάθε απειλή απέναντι στη χώρα μας
«Η ελληνική αστυνομία είναι στα σύνορά μας για να τα φυλάει και να μην επιτρέπει σε κανέναν να μπαίνει παράνομα».

Διαβάστε στο «Βήμα της Κυριακής»: Απειλές και παζάρια
Ο Ερντογάν τραβάει επικίνδυνα το σκοινί – Ανησυχία και επιφυλακή στην Αθήνα

Το χρονικό της κατάληψης των ελληνικών τάνκερ από το Ιράν
Υπό κράτηση τελούν εννέα Έλληνες και τουλάχιστον άλλοι 40 ναυτικοί - Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας - Τι αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης - Ποιοι είναι οι Φρουροί της Επανάστασης που ανέλαβαν την ευθύνη

Πιερρακάκης: Η τεχνολογία είναι μέσο για να απλουστεύσουμε διαδικασίες
«Οι εποχές γυρνάνε σελίδα - Ο στρουθοκαμηλισμός δεν είναι επιλογή ούτε προόδου, ούτε καν επιβίωσης»

«Είναι απίθανο να μην έρθει στην Ελλάδα η ευλογιά των πιθήκων»;
Η ευλογιά των πιθήκων δεν πρέπει να μας ανησυχεί, αλλά χρειάζεται να προσέχουμε επισημαίνει η καθηγήτρια.

Η απειλή του Πούτιν ανατρέπει τις ισορροπίες στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ
Τεκτονικές αλλαγές στα αμυντικά δεδομένα της Ευρώπης μετά τα αιτήματα ένταξης στο ΝΑΤΟ από Φινλανδία και Σουηδία, ενώ Ελβετία, Αυστρία και Ιρλανδία θέτουν υπό αναθεώρηση το δόγμα ασφαλείας τους