Ούτε σήμερα κατάφερε να αντιδράσει η Wall Street, με τον S&P 500 μάλιστα να διολισθαίνει για λίγο σε bear market, ενώ ο Dow Jones έκλεισε την όγδοη πτωτική του εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,02% στις 31.260 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,01% στις 3.901 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,30% στις 11.354 μονάδες.

Την όγδοη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση έκλεισε σήμερα ο Dow Jones, καθώς έχασε 4%. Το αρνητικό σερί αυτό είχε να συμβεί από το 1923. Ο Nasdaq και ο S&P 500 έκλεισαν την έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα πτώσης, σημειώνοντας απώλειες 5% και 6% αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, όμως, ο S&P 500 βρέθηκε ενδοσυνεδριακά περίπου 20,9% κάτω από το υψηλό ρεκόρ στις αρχές Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας πλέον τη διολίσθηση σε bear market — ορίζεται από πολλούς στη Wall Street ως πτώση 20% από ένα υψηλό — η οποία είναι και η πρώτη από την εποχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Στηρίγματα από την Κίνα

Η Wall Street προσπάθησε να κινηθεί ανοδικά στην αρχή της συνεδρίασης, βρίσκοντας κάποια στηρίγματα από την Κίνα, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας μείωσε εν μία νυκτί το βασικό επιτόκιο αναφοράς για τα στεγαστικά δάνεια, προκειμένου να στηρίξει την οικονομία. Με άλλα λόγια η Κίνα έκανε μια αντίθετη κίνηση από αυτή που κάνει η αμερικανική Federal Reserve, οι οποίες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθωρισμό. Όμως αυτές οι κινήσεις σύσφιξης της πολιτικής τους ήταν η βασική αιτία πίσω από τη δίμηνη διολίσθηση των αγορών διεθνώς.

Αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο βρέθηκαν οι αλυσίδες λιανεμπορίου, καθώς έδειξαν ότι επηρεάζονται από τα αυξημένα κόστη. Τελευταία, η Ross Stores, ανέφερε απογοητευτικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τη μετοχή της να υποχώρησε κατά 20%.

Επίσης, οι μετοχές της Deere υποχώρησε κατά 15%, αφού η εταιρεία κατασκευής βαρέως εξοπλισμού ανέφερε πτώση στα έσοδα της. Ωστόσο, η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και αύξησε τις ετήσιες προοπτικές για την κερδοφορία της.

Εν τω μεταξύ, η Federal Reserve έχει σηματοδοτήσει ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια καθώς προσπαθεί να μετριάσει την πρόσφατη πληθωριστική έκρηξη. Αυτή η σκληρή στάση για τη νομισματική πολιτική έχει προκαλέσει ανησυχία ότι οι ενέργειες της Fed θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street