
Η ζωή πολλών Αφγανών έχει ανατραπεί μετά την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένης και της ζωής του πρώην υπουργού Οικονομικών Χαλίντ Παγιέντα.
Για να βγάλει τα προς το ζην, ο Παγιέντα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζεται ως οδηγός της Uber και στον ελεύθερο χρόνο του συμβουλεύει φοιτητές και δίνει διαλέξεις για τη χώρα του στην Ουάσιγκτον.
Ο άλλοτε «τσάρος» της αφγανικής οικονομίας, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα του σε παγκόσμια οικονομικά φόρουμ, οδηγεί πλέον ένα Honda Accord και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που πρόλαβε να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών μόλις μία εβδομάδα προτού οι Ταλιμπάν καταλάβουν την Καμπούλ.
«Η ζωή συνεχίζεται»
H δημοσιογράφος του BBC, Λόρα Τρεβελιάν, συνάντησε τον Παγιέντα έξω από την -άδεια πλέον- πρεσβεία του Αφγανιστάν στην αμερικανική πρωτεύουσα, με τον ίδιο να σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του και να απαντά για το πώς έφτασε το Αφγανιστάν στο σήμερα. «Υπήρχαν πολλοί ανίκανοι σε θέσεις – κλειδιά και μεγάλη διαφθορά σε όλους τους τομείς του κράτους που κατέστρεψε τους πυλώνες της δημοκρατίας».
«Προσωπικά ποτέ δεν με προσδιόριζε το επάγγελμα μου. Ούτε η δουλειά στο υπουργείο, ούτε η δουλειά στο ταξί. Η κρίση που πέρασα με άλλαξε, νομίζω με έκανε καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα πιο ταπεινό. Η ζωή συνεχίζεται. Μπορείς να μείνεις κολλημένος στο παρελθόν ή απλά να επιλέξεις να χτίσεις κάτι καινούργιο», ανέφερε.


Latest News

Την Τετάρτη ανακοινώνονται οι βαθμοί των Ειδικών Μαθημάτων
Μέσω sms μπορούν να μάθουν οι υποψήφιοι τους βαθμούς των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Απορρίφθηκε το αίτημα διαφημιστών για κατάργηση της εισφοράς διαδικτύου υπέρ ΕΔΟΕΑΠ
Το ΣτΕ έχει ήδη απορρίψει και τις προσφυγές των εργοδοτικών οργανώσεων κατά του 2% επί του ετήσιου κύκλου εργασιών υπέρ ΕΔΟΕΑΠ

Χαριστική βολή στην κυβέρνση Τζόνσον η παραίτηση δύο υπουργών
Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας της Βρετανίας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτή την κυβέρνηση»

Μηταράκης: Δεν θα επιτρέψουμε στους λαθροδιακινητές να επιλέγουν ποιος θα εισέλθει στην Ευρώπη
Η Ευρώπη πρέπει να ανοίξει περισσότερους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, τόνισε

Ο Πομπέο δεν απέκλεισε τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεμπουπλικάνων
Στο συνέδριο του Economist

Η Covid «θερίζει» την Ευρώπη, αλλά οι κυβερνήσεις απορρίπτουν νέα μέτρα
Όσο δεν γεμίζουν οι ΜΕΘ και δεν πιέζονται τα Συστήματα Υγείας, οι «27» δεν φέρονται διατεθειμένοι να υιοθετήσουν αντιδημοφιλείς υγειονομικές απαγορεύσεις

Μητσοτάκης: Με πολύ έντονο κοινωνικό πρόσημο οι προτάσεις μας στο Ταμείο Ανάκαμψης
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός σε Ανδρουλάκη και Παπαδημούλη, σχετικά με τους θανάτους στη χώρα από κοροναϊό

Τσούνης: Η Ελλάδα είναι πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Στο Economist 2022 o πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης

«Έκρηξη» κρουσμάτων - Ξεπέρασαν τις 25.000
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Προτροπή Πλακιωτάκη για χρήση μάσκας μέσα στα πλοία
Χρειάζεται η ατομική και η προσωπική ευθύνη όλων μας, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας