Η ζωή πολλών Αφγανών έχει ανατραπεί μετά την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από τους Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένης και της ζωής του πρώην υπουργού Οικονομικών Χαλίντ Παγιέντα.

Για να βγάλει τα προς το ζην, ο Παγιέντα μετακόμισε στις Ηνωμένες Πολιτείες και εργάζεται ως οδηγός της Uber και στον ελεύθερο χρόνο του συμβουλεύει φοιτητές και δίνει διαλέξεις για τη χώρα του στην Ουάσιγκτον.

Ο άλλοτε «τσάρος» της αφγανικής οικονομίας, ο οποίος εκπροσωπούσε τη χώρα του σε παγκόσμια οικονομικά φόρουμ, οδηγεί πλέον ένα Honda Accord και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που πρόλαβε να παραιτηθεί από υπουργός Οικονομικών μόλις μία εβδομάδα προτού οι Ταλιμπάν καταλάβουν την Καμπούλ.

«Η ζωή συνεχίζεται»

H δημοσιογράφος του BBC, Λόρα Τρεβελιάν, συνάντησε τον Παγιέντα έξω από την -άδεια πλέον- πρεσβεία του Αφγανιστάν στην αμερικανική πρωτεύουσα, με τον ίδιο να σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα του και να απαντά για το πώς έφτασε το Αφγανιστάν στο σήμερα. «Υπήρχαν πολλοί ανίκανοι σε θέσεις – κλειδιά και μεγάλη διαφθορά σε όλους τους τομείς του κράτους που κατέστρεψε τους πυλώνες της δημοκρατίας».

«Προσωπικά ποτέ δεν με προσδιόριζε το επάγγελμα μου. Ούτε η δουλειά στο υπουργείο, ούτε η δουλειά στο ταξί. Η κρίση που πέρασα με άλλαξε, νομίζω με έκανε καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα πιο ταπεινό. Η ζωή συνεχίζεται. Μπορείς να μείνεις κολλημένος στο παρελθόν ή απλά να επιλέξεις να χτίσεις κάτι καινούργιο», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα