Συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.
«Εξαίρω εσάς και την Ελλάδα, όπου και εάν πηγαίνω», τόνισε η Κρ. Γκεοργκίεβα, για να απαντήσει ο πρωθυπουργός ότι «οι μεταρρυθμίσεις έχουν αποτέλεσμα».
Η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ συμφώνησε, λέγοντας ότι «ναι, έχουν, και η Ελλάδα είναι μια χώρα που το έχει αποδείξει».
Συνάντηση με Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν οι νεότερες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα και η κατάσταση στην Ουκρανία, κι έγινε ανταλλαγή απόψεων ενόψει της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 και 31 Μαΐου.












![ΟΛΠ: Σε ποια θέση βρίσκεται ο Πειραιάς στον παγκόσμιο χάρτη [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/Capture-101.png)

![Υποχρεωτική Ηλεκτρονική Τιμολόγηση [Μέρος 1ο]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/08/etimologia.jpg)
























