Ο σούπερ σταρ του μπάσκετ ΛεΜπρόν Τζέιμς είναι πλέον και επίσημα δισεκατομμυριούχος, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό επιχειρηματικό περιοδικό Forbes.

Ο 37χρονος παίκτης του NBA, ο οποίος είχε συνολικές αποδοχές 121,2 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, μόλις είδε την καθαρή του περιουσία να φτάνει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes, o Τζέιμς έχει πλέον περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ συγκέντρωσε πάνω από 385 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς κατά τη διάρκεια της θητείας του στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, Μαϊάμι Χιτ και Λος Άντζελες Λέικερς, καθώς ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος ενεργός παίκτης του πρωταθλήματος.

Εκτός γηπέδου

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης εκτιμάται ότι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια σε εισόδημα από επιχειρηματικά εγχειρήματα και εγκρίσεις όπως η Nike, η AT&T, η Pepsi και η Walmart.

Ο 18 φορές All-Star του NBA έγινε ο πρώτος ενεργός παίκτης του NBA στην ιστορία που μπήκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Ο θρύλος του Μάικλ Τζόρνταν

Ο μόνος άλλος μπασκετμπολίστας που βρίσκεται στη λίστα είναι ο θρυλικός Μάικλ Τζόρνταν, αλλά η καθαρή του περιουσία δεν έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2014, περισσότερο από μια δεκαετία μετά την αποχώρησή του, ανέφερε το Forbes.

Η καθαρή περιουσία του έξι φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ Τζόρνταν ανερχόταν στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων σε πραγματικό χρόνο του Forbes.

Ο Τζέιμς, γεννημένος στο Άκρον του Οχάιο από ένα νοικοκυριό χωρίς μητέρα, μετακόμισε δώδεκα φορές σε τρία χρόνια κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Υπέγραψε ισόβια συμφωνία με τη Nike το 2015, με τις πωλήσεις της σειράς αθλητικών παπουτσιών του εκείνη τη χρονιά να υπολογίζονται σε πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια.

Θεωρούμενος ως ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, ο Τζέιμς είναι τέσσερις φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ (2012, 2013, 2016, 2020), κερδίζοντας τίτλους με τους Μαϊάμι Χιτ (δύο), τους Κλίβελαντ Καβαλίερς και τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι