Στις αγορές βγαίνει η Ουγγαρία προκειμένου να βρει χρήματα ώστε να συμπληρώσει το μεγάλο κενό που αφήνει η απόφαση της ΕΕ να παγώσει χρηματοδότηση δισεκατομμυρίων προς τη χώρα.

Όπως αποκάλυψε στο Bloomberg, πηγή με γνώσεις του θέματος, η Ουγγαρία σχεδιάζει να πουλήσει 7ετή και 12ετή ομόλογα αναφοράς σε δολάρια και 9ετή σε ευρώ στο εγγύς μέλλον.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την έκδοση θα τρέξουν η BNP Paribas SA, η Deutsche Bank AG, η Goldman Sachs Group Inc., η ING Groep NV και η JPMorgan Chase & Co.

Τα πιθανά έσοδα θα βοηθήσουν να καλύψουν τρύπες στον προϋπολογισμό της Ουγγαρίας, που επιβαρύνθηκε σημαντικά από τις πλούσιες παροχές, που δόθηκαν πριν από τις εκλογές του Απριλίου και βοήθησαν τον Βίκτορ Όρμπαν να εξασφαλίσει μια πέμπτη θητεία.

Επί του παρόντος, η Ουγγαρία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ (7,7 δισεκατομμύρια δολάρια) από τα ταμεία αρωγής της ΕΕ για την πανδημία λόγω ανησυχιών για παραβιάσεις των αρχών του κράτους δικαίου

Οι χρηματοοικονομικές προκλήσεις οδήγησαν τον Όρμπαν να ανακοινώσει εκτεταμένα σχέδια εξυγίανσης του προϋπολογισμού το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένων περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περικοπές και εξοικονόμηση κρατικών δαπανών, καθώς και ένα σαρωτικό σύνολο απροσδόκητων φόρων σε διάφορους κλάδους από τον τραπεζικό τομέα έως την ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή