Με κινητοποιήσεις απειλούν τα σωματεία εργαζομένων της Ryanair στο Βέλγιο, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, διεκδικώντας υψηλότερες αμοιβές.

Συγκεκριμένα, στο Βέλγιο τα συνδικάτα που εκπροσωπούν το πλήρωμα καμπίνας σχεδιάζουν απεργία στο τέλος του μήνα, αυξάνοντας την αναστάτωση για τους επιβάτες από και προς το Βέλγιο κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των διακοπών και της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους σχεδίαζαν κινητοποιήσεις στην Πορτογαλία από τις 24 έως τις 26 Ιουνίου, στη Γαλλία από τις 25 έως τις 26 Ιουνίου και στην Ιταλία στις 25 Ιουνίου.

Ανακοίνωσαν επίσης σχέδια για απεργία στην Ισπανία στις 24, 25, 26, 30 Ιουνίου και 1-2 Ιουλίου.

Τα συνδικάτα ACV και BBTK δήλωσαν ότι αναγκάστηκαν να δράσουν επειδή η Ryanair δεν σέβεται τη βελγική εργατική νομοθεσία που καλύπτει θέματα όπως ο κατώτατος μισθός ή η αμοιβή του προσωπικού καμπίνας για ορισμένες εργασίες πριν και μετά την πτήση. Ένας εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε την Παρασκευή ότι τα συνδικάτα θα πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να διαταράξουν τα σχέδια των Βέλγων ταξιδιωτών.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι οι κατηγορίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ήταν «σκουπίδια». «Συμμορφωνόμαστε πλήρως με τη βελγική νομοθεσία, έχουμε εργατικές συμφωνίες εδώ τόσο με τα συνδικάτα πιλότων όσο και με τα συνδικάτα πληρωμάτων καμπίνας», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή