«Κλείδωσε» το νέο Fuel pass η δεύτερη επιδότηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα.

Οι ανακοινώσεις για το νέο πρόγραμμα, που θα ισχύσει από τον Ιούλιο, θα γίνουν αύριο Τρίτη, το  οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι διευρυμένο τόσο ως προς το ποσό όσο και ως προς τον αριθμό των δικαιούχων.

Το ποσό που θα δοθεί για το δεύτερο fuel pass «κλείδωσε» σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Δευτέρας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρόντες στη σύσκεψη για την επιδότηση στα καύσιμα ήταν οι υπουργοί Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Το σχέδιο

Το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει:

Το επίδομα για τη βενζίνη θα είναι αυξημένο και θα χορηγηθεί για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου. Το  ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 – 50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα ποσά ενδεχομένως να  ξεπεράσουν και τα 60 ευρώ.

Έμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1.

Για το diesel κίνησης η επιδότηση την αντλία θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι με το ΦΠΑ η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης φθάνει σήμερα τα 15 λεπτά το λίτρο.

Επίσης, όπως έχει γράψει ο ot.gr σχεδιάζεται υψηλότερη επιδότηση στα υγρά καύσιμα για τις νησιωτικές περιοχές της χώρας και αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Όπως δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας (ΣΚΑΙ) «θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια. Η πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο.

Ειδικότερα, τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Για την είσοδο στη πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουλίου θα χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια