Σε μια πρώτη, προειδοποιητική(!) απεργία στα γερμανικά λιμάνια κάλεσε τα μέλη του το μεγάλο εργατικό συνδικάτο της Γερμανίας, ver.di. Η έναρξη κινητοποιήσεων στα λιμάνια της χώρας αναμένεται να προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στις ήδη πιεσμένες εφοδιαστικές αλυσίδες της γερμανικής εμπορικής αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Ο πόλεμος του Πούτιν και το γερμανικό οικονομικό μοντέλο 

Η πρώτη απεργία, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα είναι 24ωρη. Όμως, το ver.di ξεκαθαρίζει από τώρα πως θα ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις, μετά το αδιέξοδο στον τέταρτο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους εργοδότες και τις αρχές.

Γερμανία: Επίθεση η απόφαση της Ρωσίας να μειώσει τις παραδόσεις αερίου 

Το συνδικάτο ζητά αύξηση κατά 1,20 ευρώ στην εργατοώρα για περίπου 12.000 εργαζόμενους και αποζημιώσεις με βάση τον πληθωρισμό σε επίπεδο 12μηνου.

Η απεργία της Πέμπτης θα αφορά τα λιμάνια όλης της χώρας και ειδικότερα το Έμντεν, το Μπρεμερχάφεν, την Βρέμη, το Βίλχελσχάφεν και βέβαια το Αμβούργο.

Διαβάστε επίσης: Τα «περίεργα» που έφερε η πανδημία στις μεταφορές

Πάντως, το συνδικάτο είχε ήδη δώσει γραμμή στα μέλη του για προσωρινές (και πάλι προειδοποιητικές) διακοπές στην εργασία, που αύξαναν τον φόρτο και τον χρόνο αναμονής για την μεταφορά και φόρτωση των εμπορευματοκιβωτίων. Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες διαμαρτύρονταν πως το χρονοδιάγραμμα έβγαινε τακτικά εκτός πλάνου, επηρεάζοντας τα δρομολόγια των πλοίων.

Σύμφωνα με τις διοικητικές αρχές του λιμανιού του Αμβούργου, μισή ντουζίνα εμπορικά πλοία περιμένουν φορτωμένα, ώστε να αρχίσει η διαδικασία εκφόρτωσης.

Αναλυτές του κλάδου θεωρούν πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, δημιουργώντας «μποτιλιάρισμα» στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας, καθώς αρκετά εμπορικά πλοία που αναχώρησαν από την Κίνα, μετά την άρση των lockdown, θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή