Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας (Σ.Ε.Ν.Ε.), στα γραφεία του Ε.Β.Ε.Π.. Στη συνάντηση παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος, Ν. Παπανικολάου, ο Αντιπρόεδρος, Δ. Κόλλιας, ο Γενικός Γραμματέας, Αθ. Μπερσής και το Μέλος, Σπ. Καμπουράκης.

Διαβάστε επίσης: Ναυπηγεία Ελευσίνας: Τι προβλέπει το νομοσχέδιο εξυγίανσης

Στη συνάντηση συζητήθηκαν με το Σωματείο όλες οι πληροφορίες για τις τρέχουσες εξελίξεις αναφορικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ γνωστοποίησαν επίσημα, με πρόσφατη επιστολή τους που επισυνάπτεται, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Σωματείου να στηρίξουν, με όλες τους τις δυνάμεις, το σχέδιο εξυγίανσης, όπως αυτό εγκρίθηκε από τη γ.σ. τον Σεπτέμβριο του 2021.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σ.Ε.Ν.Ε., με στόχο την επικαιροποίηση του γνωσιακού πεδίου των εργαζόμενων στο ναυπηγείο – μελών του, πρότεινε την ενεργοποίηση, σε συνεργασία με το Ε.Β.Ε.Π., ενός κύκλου επιμόρφωσης σε όλο το εύρος των επιμέρους ειδικών επαγγελμάτων, όπως τεχνίτες μετάλλου, αμμοβολιστές, μηχανουργοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, μανουβραδόροι, πυροσβέστες, τεχνίτες σκαφών από συνθετικές ύλες και τεχνίτες «πράσινων τεχνολογιών».

Η σημασία της προσπάθειας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. σημείωσε τη σημασία της προσπάθειας για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων, τονίζοντας το γεγονός ότι η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, που διαθέτει το προσωπικό των ναυπηγείων, αποτελεί εχέγγυο για τη δυναμική επαναφορά ενός τομέα μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία, αλλά και τη στήριξη της ισχυρότερης ναυτιλίας στον κόσμο. Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης, καθώς, η τεχνολογία σήμερα, όπως ανέφερε, ιδιαίτερα στον ναυπηγικό – ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, κάνει άλματα με έμφαση στις «πράσινες τεχνολογίες», δεδομένης της τάσης ο παγκόσμιος στόλος να γίνει σταδιακά «πράσινος» και, άρα, φιλικότερος στο θαλάσσιο περιβάλλον, και όχι μόνο, με τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

Διαβάστε επίσης: ΕΒΕΠ – Κορκίδης: «Σταθμός» τα Ποσειδώνια – Η σημασία του Πειραιά

Τέλος, ο Βασίλης Κορκίδης διαβεβαίωσε το προεδρείο του Σ.Ε.Ν.Ε., ότι το Επιμελητήριο, όχι μόνο στηρίζει χωρίς καμία επιφύλαξη το νομοσχέδιο εξυγίανσης, αλλά θα σταθεί αρωγό, τόσο στη συνεργασία εργαζόμενων και επενδυτή να διασώσουν το ναυπηγείο Ελευσίνας, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια αναγέννησης του ναυπηγικού τομέα της χώρας μας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία