Σε συνομιλίες με την Aston Martin βρίσκεται το μεγάλο κρατικό επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, διερευνώντας τις πιθανότητες να αποκτήσει μερίδιο της αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 2 δισ. ευρώ από την BMW 

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, το PIF ενδιαφέρεται για την αγορά μετοχών αξίας περίπου 200 εκατ. στερλίνων, που θα του δώσει και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Kλιματικά ουδέτερα αυτοκίνητα μέχρι το 2035 στην Ευρώπη 

Οι συνομιλίες με την αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκονται ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο, ωστόσο και οι δύο πλευρές έχουν διάθεση να φτάσουν σε συμφωνία.

Η Aston Martin έχει ανάγκη να βελτιώσει τα οικονομικά της προκειμένου να επενδύσει σε μια επόμενη γενιά πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων και παράλληλα να δρομολογήσει την μετάβαση της προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Για την μετάβαση αυτή χρειάζεται σημαντικά κονδύλια και για την ώρα τα ταμεία της παραμένουν ελλειμματικά.

Ο μεγάλος στόχος είναι η πλήρης στροφή στην ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2030 ξεκινώντας από το νέο μοντέλο Valhalla, που θα είναι έτοιμο σε υβριδική μορφή στις αρχές του 2024 και σε πλήρως ηλεκτρική μορφή το 2025.

Η εταιρεία ελπίζει να επιστρέψει σε θετικό έδαφος κερδοφορίας από το 2023, οπότε θα ξεκινήσει να αποπληρώνει κάποια από τα χρέη της.

Από την άλλη πλευρά το PIF θα ήθελε να επεκτείνει την παρουσία της στη βιομηχανία αυτοκινήτου. Για την ώρα διαθέτει μερίδια στην Lucid Motors και την McLaren.

Πάντως, έτερο δημοσίευμα του Autocar υποστήριξε πως η Aston Martin μελετά δύο πιθανούς επενδυτές. Ο ένας είναι το κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας και ο άλλος είναι ένα μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό fund.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή