Σε «έξυπνη» πόλη θα μετατραπεί η Ελευσίνα, καθώς η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο έργα, τα οποία θα αναβαθμίσουν την πόλη τόσο ενεργειακά όσο και τεχνολογικά.

Διαβάστε επίσης: OT FORUM 2 – Κυριάκος Κοφινάς: Στοχεύουμε στην πράσινη ηλεκτροκίνηση

Πρόκειται για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, προϋπολογισμού 849.309,01 ευρώ και τη δημιουργία του Smarttech Elefsina, δηλαδή ενός «έξυπνου κόμβου» νέων τεχνολογιών, ψηφιοποίησης και καινοτομίας του δήμου, προϋπολογισμού 1.113.768,00 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: OT FORUM 2 – Ηλεκτροκίνηση: Υπάρχουν οι στόχοι, χρειάζονται κίνητρα και υποδομές

Αποδοτικότερη διαχείριση διαθέσιμων πόρων

Τα έργα αυτά αναμένεται να συντελέσουν καθοριστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην αποδοτικότερη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων από τον δήμο και στην παροχή ποιοτικότερων ψηφιακών υπηρεσιών σε τομείς της αστικής λειτουργίας.

«Μέσω της ένταξης του δήμου μας σε προγράμματα χρηματοδότησης στοχεύουμε στην αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου προς όφελος των πολιτών, γι’ αυτό άλλωστε, δεν αφήνουμε ανεκμετάλλευτη καμία τέτοια ευκαιρία», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θανάση Μαυρογιάννη, συντάξαμε έναν άρτιο φάκελο προτάσεων και μέχρι στιγμής καταφέρνουμε να εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με την ένταξη των παραπάνω προτάσεών μας στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” φιλοδοξούμε να έρθουμε πιο κοντά σε μία πόλη σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον και φυσικά σε μία έξυπνη πόλη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.