Μεγάλη συγκέντρωση των Ταλιμπάν πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων θρησκευτικών ηγετών, αλλά και ηγετών των διαφόρων φυλετικών ομάδων  σήμερα, με κεντρικό αίτημα προς τις ξένες κυβερνήσεις την επίσημη αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν. Ωστόσο, δεν υπήρξαν ενδείξεις για αλλαγές ως προς τις διεθνείς απαιτήσεις, σχετικά με το άνοιγμα των γυμνασίων θηλέων.

Διαβάστε επίσης: Αφγανιστάν: Ακυρώνονται οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ταλιμπάν μετά το κλείσιμο των σχολείων θηλέων

Η οικονομία του Αφγανιστάν έχει βυθιστεί στην κρίση, καθώς οι δυτικές κυβερνήσεις έχουν αποσύρει τις χρηματοδοτήσεις τους και έχουν επιβάλλει σκληρές κυρώσεις, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν είναι αναγκαίο να αλλάξει πορεία σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα, στα ζητήματα των γυναικών.

«Ζητούμε από τις περιφερειακές και διεθνείς χώρες, ειδικά από τις ισλαμικές χώρες…, να αναγνωρίσουν το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν…, να αποσύρουν τις κυρώσεις, να ξεπαγώσουν τα χρήματα της κεντρικής τράπεζας και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του Αφγανιστάν,» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση χρησιμοποιώντας την ονομασία του ισλαμικού κινήματος των Ταλιμπάν, ως την επίσημη ονομασία της κυβέρνησης τους, που δεν έχει αναγνωριστεί επίσημα από οποιαδήποτε χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας