Σε κόντρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να εξελιχθεί σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί στα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση αλλά και να δώσει το στίγμα των προθέσεών του για τη συνέχεια, την ώρα που φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που ελήφθησαν για τη στήριξη των πολιτών, ενώ θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για όσο χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης: Ο λαός είπε όχι – ο Τσίπρας ήθελε το ναι

Η συζήτηση στη Βουλή ωστόσο, αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα ζητήματα, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται αναφερθεί και πάλι στο θέμα των πρόωρων εκλογών ενώ θα υποστηρίξει ότι η μεσαία τάξη και όχι μόνο «γονατίζει» από την ακρίβεια.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του πρωθυπουργού σε περίπτωση που προκληθεί από τον κ. Τσίπρα σχετικά με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Οι προτάσεις της κυβέρνησης

Σχετικά με τις προτάσεις της κυβέρνησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και το κοινωνικό τους πρόσημο ο πρωθυπουργός ανέφερε χθες ενδεικτικά «τα σημαντικά κονδύλια τα οποία κατευθύνουμε σε δράσεις όπως η κατάρτιση των ανέργων, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προκειμένου να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες ή προγράμματα οριζόντιας εξοικονόμησης ενέργειας, όπως το πρόγραμμα “Εξοικονομώ” από το οποίο ωφελούνται όλα τα ελληνικά νοικοκυριά και κυρίως τα μη προνομιούχα, καθώς έχουν ειδική πρόσβαση στο πρόγραμμα”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα