Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αμερικανική χρηματοπιστωτική εταιρεία κρυπτονομισμάτων Voyager Digital και προστίθεται στον κατάλογο των «θυμάτων» της δραματικής υποχώρησης των τιμών που ταλανίζει την αγορά των crypto.

Chapter 11- Αίτηση πτώχευσης

Η Voyager ξεκίνησε τη διαδικασία πτώχευσης στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, χθες Τρίτη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία απαριθμούνται τα περιουσιακά στοιχεία της που ανέρχονται μεταξύ 1-10 δισ. δολαρίων και στο ίδιο εύρος διαμορφώνονται και οι υποχρεώσεις της.

Διαβάστε επίσης: Κρυπτονομίσματα: Παγώνει τις συναλλαγές και η Vauld

Στην ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι έχει στην πλατφόρμα της περίπου 1,3 δισ. δολάρια σε κρυπτονομίσματα  και κατέχει περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για λογαριασμό πελατών της στη Metropolitan Commercial Bank της Νέας Υόρκης.

Η Voyager υπέστη τεράστιες απώλειες από την έκθεσή της στο κρυπτογραφικό hedge fund Three Arrows Capital, το οποίο χρεοκόπησε την περασμένη εβδομάδα, αφού αθέτησε δάνεια που ξεπέρασαν τα 670 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Κρυπτογράφηση: Προστασία από τους πιστωτές του στις ΗΠΑ αναζητά γνωστό hedge fund

«Πιστεύουμε ακράδαντα στο μέλλον του κλάδου, αλλά η παρατεταμένη αστάθεια στις αγορές κρυπτογράφησης και η χρεοκοπία της Three Arrows Capital, επιβάλλουν να προβούμε σε αυτή την αποφασιστική ενέργεια» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Voyager, Στίβεν Έρλιχ, σε tweet νωρίς την Τετάρτη.

Οι μετοχές της εταιρείας, που είναι εισηγμένη στο Τορόντο, έχουν χάσει σχεδόν το 98% της χρηματιστηριακής αξίας τους από τις αρχές του 2022.

Η Voyager εξακολουθεί να επιδιώκει την ανάκτηση των κεφαλαίων από την Three Arrows Capital ή 3AC, όπως είναι αλλιώς γνωστή, μεταξύ άλλων μέσω διαδικασιών υπό δικαστική εποπτεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους και στη Νέα Υόρκη.

Μακραίνει ο κατάλογος με τα κανόνια στο χώρο των crypto

Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες κρυπτονομισμάτων, όπως η Voyager, γνώρισαν μεγάλη άνθηση στην πανδημία προσελκύοντας καταθέτες με υψηλά επιτόκια και εύκολη πρόσβαση σε δάνεια με όρους που σπάνια προσφέρονται από τις παραδοσιακές τράπεζες. Ωστόσο, η πρόσφατη πτώση των αγορών κρυπτογράφησης – που προκλήθηκε από την πτώση δύο σημαντικών tokens τον Μάιο – έπληξε τους δανειστές.

Η Celsius, με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, πάγωσε τον Ιούνιο τις αναλήψεις και προσέλαβε συμβούλους για μια πιθανή αίτηση πτώχευσης. Η Voyager πάγωσε τις αναλήψεις αυτό το μήνα, όπως και ένας άλλος δανειστής, η Vauld της Σιγκαπούρης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Voyager ανακοίνωσε ότι εξέδωσε ειδοποίηση αθέτησης πληρωμών στο κρυπτογραφικό hedge fund Three Arrows Capital (3AC) με έδρα τη Σιγκαπούρη, επειδή δεν κατέβαλε πληρωμές για δάνειο συνολικού ύψους άνω των 650 εκατ. δολαρίων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto