Στην επιβολή ανώτατου ορίου χρέωσης των μηνιαίων παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Πηγές του ΟΤ, θέλουν στην ηγεσία του υπουργείου ΠΕΝ να έχει σταλεί σχετική εισήγηση από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, την οποία και αναμένεται να υιοθετήσει και να φέρει σήμερα προς νομοθέτηση στη Βουλή.

Αυτή θα ορίζει ότι η ανώτερη χρέωση των παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 5 ευρώ μηνιαίως και με τον τρόπο αυτό το υπουργείο θα επιδιώξει να ψαλιδίσει τις υψηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές και έφταναν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τα 90 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Μισό δισ. ευρώ για επιδοτήσεις λογαριασμών ρεύματος τον Αύγουστο

Σχετική αναγγελία της νομοθετικής παρέμβασης έκανε σήμερα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στο υπουργικό συμβούλιο: «Με νομοθετική διάταξη που θα φέρει ο υπουργός Ενέργειας σήμερα στη Βουλή κλείνουν και τα όποια παράθυρα για τυχόν καταστρατηγήσεις σχετικά με τις χρεώσεις στα πάγια και παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών», είπε σχετικώς, επιβεβαιώνοντας και το πρωϊνό δημοσίευμα του ΟΤ για την πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΕΝ να νομοθετήσει «κόφτη».

Πάντως, κι εφόσον κατατεθεί η προαναφερόμενη τροπολογία, οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας δεν εμποδίζονται στο να αναπροσαρμόσουν τις ανταγωνιστικές χρεώσεις των λογαριασμών ρεύματος.

Διαβάστε επίσης: H ελληνική πρόταση στην ΕΕ για φθηνότερο κατά 45% ρεύμα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης