Συνεχίζοντας μια εξαιρετική χρονιά, η μετοχή της Cigna (NYSE:CI) κατέγραψε και νέα ιστορικά υψηλά, εις πείσμα της λοιπής αγοράς που ψάχνει ακόμα να βρει τα πατήματά της, στη σκιά των υφεσιακών πιέσεων. Και παρά την πολυετή ανοδική της τάση, ακόμα υπόσχεται κέρδη, με την τιμή – στόχο να συγκλίνει σε υψηλότερα επίπεδα.

Τί δείχνει το διάγραμμα της Cigna

Η μετοχή αφορά σε μια από τις πιο ανθεκτικές και σταθερά ανερχόμενες σε όλο το ταμπλό της Νέας Υόρκης, καθώς αφενός προσθέτει κάθε εβδομάδα μικρά θετικά πρόσημα, αφετέρου το κύριο χαρακτηριστικό είναι η άμυνα στα πτωτικά κομμάτια. Κι αυτό λέει πολλά για την επενδυτική βάση της εταιρείας, με τους μετόχους να προτίθενται σε κάθε περίπτωση να βάλουν πλάτη και να υποστηρίξουν τη μετοχή, ή έστω να μην προτίθενται να ρευστοποιήσουν. Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η επιβεβαιωμένη κίνηση δείχνει να οδηγεί στα 310 δολάρια με κοντινή στήριξη τα 273 και κύρια τα 250.

Τα αξιοζήλευτα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρείας

Παρά το γεγονός ότι η μερισματική της απόδοση είναι πτωχή, η Cigna καθησυχάζει τους επενδυτές με μια απαράμιλλη σταθερότητα στη μεγέθυνσή της. Το β’ τρίμηνο ανακοίνωσε εκ νέου αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5,08% σε ετήσια βάση, ακολουθώντας τα +6,62%, +9,26% και +8,22% των πρόσφατων τριμήνων, αναδεικνύοντας έτσι την ομαλή της πορεία. Παράλληλα, η χρηματοοικονομική της διοίκηση αποφέρει καρπούς, με τα κέρδη ανά μετοχή να ανέρχονται στα 4,90 δολάρια, αυξημένα κατά 15,16% σε ετήσια βάση, με τις λειτουργικές χρηματοροές στα 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια και περιθώριο καθαρής κερδοφορίας 3,44%. Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων αγγίζει το 11,5%, κι εκείνη του επενδεδυμένου κεφαλάιου το 6,93%.

H μετοχή υπεραποδίδει του κλάδου υγείας

Με δεδομένο ότι ο κλάδος υγείας στις ΗΠΑ καταγράφει απώλειες 7% από 1/1 και 1% στο εξάμηνο, η υπό εξέταση μετοχή κερδίζει (;) 23% και 9,6% στο ίδιο διάστημα. Τούτο έχει τη δικαιολογητική βάση στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν αντιληφθεί τη μακροπρόθεσμη προσέγγιση τςη διοίκησης στον χώρο, η οποία μάλιστα έχει προτιμήσει να επενδύει στα στελέχη της, δίδοντας κατ΄αγενική ομολογία υψηλότερες αποδοχές, ώστε να “πληρώνεται”, όπως τελικά αποδεικνύεται, από τα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News