Υποχωρούν οι απόδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το πώς θα επηρεάσουν τη νομισματική πολιτική της Federal Reserve.

H απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,737%. Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,006%. Η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε στο 3.161% , χάνοντας 5 μονάδες βάσης. Παραμένει ωστόσο η αναστροφή της καμπύλης των αποδόσεων, σημάδι πως η αγορά θεωρεί πιθανή την ύφεση για την αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Πληθωρισμός: Πόσο θα αυξήσει τα επιτόκια η Federal Reserve;

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 8,5% τον Ιούλιο, από 9,1% που ήταν έναν μήνα πριν. Τα στοιχεία είναι καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν μικρότερη υποχώρηση στο 8,7%.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού είναι ένας σημαντικός αλλά όχι ο καθοριστικός παράγοντας για τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων από τη Fed. Η επόμενη συνεδρίαση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής είναι τον Σεπτέμβριο και οι επενδυτές προσπαθούν να ανιχνεύσουν αν η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει με επιθετικό τρόπο τη σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό θα παρακολουθούν τα νεώτερα οικονομικά στοιχεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές