Με βαρύτατους όγκους συναλλαγών 4 φορές ανώτερους του μέσου όρου, η μετοχή του παρόχου υπηρεσιών υγείας Cardinal (NYSE:CAH) εισήλθε σε νέα υψηλά τριετίας και -πλέον- σε μακροπρόθεσμη θετική περιοχή.

Η διαγραμματική εικόνα της CAH παραπέμπει σε ανοδική συνέχιση

Η σημασία της τελευταίας συνεδρίασης μεγεθύνεται συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι επήλθε πειστική διάσπαση της διετούς ανοδικής σφήνας στην οποία κινείται,

ώστε αφενός να υπάρχουν ενδείξεις επιστροφής της τιμής στην περιοχή των 90 δολαρίων, που συνιστά εξάλλου και τα ιστορικά υψηλά της μετοχής, αφετέρου να αναμένεται αγοραστικό σήμα στην ενδεχόμενη επιστροφή στα 65,50.

Η έξοδος από τοποθετήσεις φαίνεται κάτω από τα 50 δολάρια σε κλείσιμο εβδομάδας, με την επόμενη στήριξη στα 59,80.

H διοίκηση καθησυχάζει τους μετόχους με τη χρηματοοικονομική της κατάσταση

Η εταιρεία παρουσιάζει μικτά χρηματοοικονομικά στοιχεία, καθώς μολονότι ο κύκλος εργασιών παραμένει αυξητικός κατά +10% μεσοσταθμικά στα τελευταία 4 τρίμηνα, μολαταύτα η καθαρή κερδοφορία έχει διακυμάνσεις, με τις σταθερές λειτουργικές χρηματοροές από έτος σε έτος, πέριξ των 3 δισεκατομμυρίων να αντισταθμίζουν την αρνητική εποχικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, η αξία προς EBITDA προσεγγίζει το 8,24, με τη λογιστική αξία στο 10x τη λειτουργική κερδοφορία, η οποία μάλιστα για το γ’ τρίμηνο υπολογίζεται μειωμένη κατά 17% σε ετήσια βάση.

H μετοχή υπεραποδίδει του κλάδου υγείας

Όπως και η πρωταθλήτρια Cigna, η Cardinal υπεραποδίδει του κλάδου της, καθώς καταγράφει κέρδη 35,81% από 1/1 σε αντίθεση με το -4,68% του Α/Κ XLV, το οποίο οριακά μπήκε σε μηνιαία κέρδη +3,14% εν αντιθέσει με τα αξιοπρόσεκτα +27,71% της Cardinal.

Κι ένας από τους βασικούς λόγους της καλής εικόνας της μετοχής είναι η βαριά επενδυτική βάση, υποστηριζόμενη από την παραδοσιακά ικανοποιητική μερισματική πολιτική (3,77% ετησιοποιημένο για το 2022) και το ευρύ φάσμα λειτουργικής δραστηριότητας, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη διασπορά υπηρεσιών.

Να σημειωθεί ότι μόλις 27 από τις 63 του κλάδου βρίσκονται σε μακροπρόθεσμη ανοδική τάση, με την Cardinal να είναι μια εξ αυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News