Στη μετρίαση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στην οικονομία και την κοινωνία θα πρέπει να εστιάσουν τα Ευρωπαϊκά Διορθωτικά Ταμεία με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης στο ‘Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ για τη Στρατηγική Συνοχής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην Πράγα. Επιπλέον, όπως δήλωσε, θα πρέπει να έχουν ως στόχο και τον πλήρη συντονισμό στοχευμένων επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές για να συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια και μακροχρόνια επάρκεια της Ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: O πιο δύσκολος χειμώνας της Ευρώπης από το 1945

Συγκεκριμένα στη σημερινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός έγραψε:

«’Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ για τη Στρατηγική Συνοχής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στην Πράγα.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η αναπροσαρμογή της στρατηγικής συνοχής της ΕΕ εν όψη των σημαντικών κρίσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και η συμπληρωματικότητα των ευρωπαϊκών πόρων.

Η θέση της Ελλάδας είναι ότι όπως και κατά την περίοδο της πανδημίας έτσι και τώρα τα Ευρωπαϊκά Διορθωτικά Ταμεία με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης, πρέπει να εστιάσουν τόσο στη μετρίαση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στην οικονομία και την κοινωνία, όσο και στον πλήρη συντονισμό στοχευμένων επενδύσεων σε κρίσιμες υποδομές για να συμβάλουν στην ενεργειακή ασφάλεια και μακροχρόνια επάρκεια της Ευρωζώνης.

Επίσης, το μοντέλο της βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας θα πρέπει να αποτελέσει το βασικότερο πυλώνα στρατηγικής και για την επόμενη προγραμματική περίοδο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης