Ένας επικείμενος ισχυρός καύσωνας έχει εκτινάξει τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην Καλιφόρνια και σε άλλες δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ στα υψηλότερα επίπεδα από τότε που ο φορέας εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου της αμερικανικής πολιτείας επέβαλε εκ περιτροπής διακοπές λειτουργίας, τον Αύγουστο του 2020.

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Συστήματος της Καλιφόρνια (ISO) προέτρεψε τους καταναλωτές να κάνουν οικονομοία στην κατανάλωση ενέργειας την Τρίτη, για έβδομη συνεχή ημέρα, καθώς η ζέστη επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ηλεκτρικό δίκτυο και αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα προσφυγής στη λύση των εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης για πρώτη φορά στα τελευταία δύο χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Φόβοι για μπλακ άουτ από τις υψηλές θερμοκρασίες

«Χρειαζόμαστε μείωση της χρήσης ενέργειας που είναι δύο ή τρεις φορές μεγαλύτερη από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής, καθώς αυτό το ιστορικό κύμα καύσωνα συνεχίζει να εντείνεται», δήλωσε ο Ελιοτ Μέινζερ, Διευθύνων Σύμβουλος του ISO, σε σχετική δήλωσή του.

Ενεργειακή ζήτηση-ρεκόρ

Η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, όπως εκτιμά ο ISO, θα φτάσει σε υψηλά επίπεδα όλων των εποχών την Τρίτη, καθώς τα σπίτια και οι επιχειρήσεις ενεργοποιούν τα κλιματιστικά τους για να αντέξουν τις θερμοκρασίες ρεκόρ.

Εάν η ζήτηση για ενέργεια εξαντλήσει τα αποθέματα ηλεκτρικής ενέργειας του δικτύου, ο ISO ανακοίνωσε ότι θα δώσει εντολή στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να αρχίσουν να επιβάλλουν εκ περιτροπής διακοπές.

Διαβάστε επίσης: Το πιο ζεστό καλοκαίρι χρονικά για την Αγγλία

Η τελευταία φορά που ο ISO διέταξε τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να επιβάλουν διακοπές ηλεκτροδότησης ήταν για δύο ημέρες τον Αύγουστο του 2020, όταν οι διακοπές που επηρέασαν περίπου 800.000 σπίτια και επιχειρήσεις διήρκεσαν από 15 λεπτά έως περίπου 2-1/2 ώρες.

«Δεν θέλουμε ποτέ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, φυσικά», είπε ο Μέινζερ, «αλλά θέλουμε όλοι να είναι προετοιμασμένοι και να καταλάβουν τι διακυβεύεται».

Η προβλεπόμενη ζήτηση σύμφωνα με τον ISO, θα κορυφωθεί στα 51.044 μεγαβάτ (MW) την Τρίτη, ξεπερνώντας το τρέχον ρεκόρ των 50.270 MW το 2006, πριν πέσει στα 50.002 MW την Τετάρτη.

Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στον κόμβο του Palo Verde στην Αριζόνα και στο SP-15 στη Νότια Καλιφόρνια αυξήθηκαν στα 850 δολάρια και 505 δολάρια ανά μεγαβατώρα, αντίστοιχα. Αυτά ήταν τα υψηλότερα επίπεδά τους από τότε που έφτασαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ των 1.311 δολαρίων στο Palo Verde και 698 δολαρίων στο SP-15 τον Αύγουστο του 2020, όταν ο ISO επέβαλε για τελευταία φορά διακοπές ηλεκτροδότησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green