Για «σφοδρές μάχες» με το γειτονικό Τατζικιστάν έκανε λόγο απόψε η συνοριοφυλακή του Κιργιστάν, υποστηρίζοντας ότι πρόσθετες δυνάμεις των Τατζίκων μετακινήθηκαν στα σύνορα των δύο χωρών της κεντρικής Ασίας.

Στην ανακοίνωσή της η συνοριοφυλακή αναφέρει ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να αποκρούουν τις επιθέσεις των Τατζίκων. Οι δύο χώρες αλληλοκατηγορούνται για το ποια ξεκίνησε τις συγκρούσεις σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: H σημασία της συνεργασίας της Ασίας

Ο επικεφαλής της Κρατικής Επιτροπής εθνικής ασφάλειας του Κιργιστάν φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA, ότι οι απώλειες είναι «μεγάλες».

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Σε ρούβλια θα πληρώσει το 25% του ρωσικού αερίου η Τουρκία

Συμφωνία κατάπαυσης πυρός

Νωρίτερα σήμερα, οι πρόεδροι των δύο χωρών, ο Κιργίζιος Σαντίρ Τζαπάροφ και ο Τατζίκος Εμομάλι Ραχμόν, είχαν διατάξει τα στρατεύματά τους να «αποσυρθούν» από την περιοχή των συνόρων. Ανακοινώθηκε επίσης ότι συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός.

Τα σύνορα μεταξύ του Ταζικιστάν και του Κιργιστάν είναι τακτικά το θέατρο φονικών συγκρούσεων. Σχεδόν τα μισά από τα 970 χιλιόμετρα των συνόρων αμφισβητούνται και η πρόοδος για την οριοθέτησή τους ήταν πολύ αργή τα τελευταία χρόνια. Το 2021 σημειώθηκαν χωρίς προηγούμενο συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 50 ανθρώπων και τροφοδοτώντας φόβους για μια κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής