Την επιβολή ανώτατου ορίου στη χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του αερίου για τις επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τις επιχειρήσεις που στραγγαλίζονται από το δυσβάσταχτο κόστος της ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλαφόν, που πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον επόμενο μήνα, ορίζεται στις 211 στερλίνες ανά μεγαβατώρα (MWh) για το ηλεκτρικό ρεύμα και σε 75 στερλίνες ανά MWh για το αέριο.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Δύσκολη αρχή για τη Λιζ Τρας – Προ των πυλών ο «σκληρός» χειμώνας

«Κάναμε παρέμβαση για να σταματήσουμε την κατάρρευση των επιχειρήσεων, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κουάζι Κουαρτένγκ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Πώς η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός απειλούν τις παμπ και το… fish and chips

Το ανώτατο όριο έχει οριστεί σε λιγότερο από το μισό των τιμών χονδρικής που προβλέπονται για φέτος το χειμώνα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί αρχικά από την 1η Οκτωβρίου ως τις 31 Μαρτίου 2023 για όλους τους μη οικιακούς χρήστες ενέργειας, περιλαμβανομένων των φιλανθρωπικών οργανώσεων και του δημόσιου τομέα, όπως σχολεία και νοσοκομεία, καθώς και για τις επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης πως τα μέτρα στήριξης θα ισχύσουν για τα νοικοκυριά στη Βόρεια Ιρλανδία όπως ακριβώς και για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή