Αύξηση 31,4% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της Akritas το α’ εξάμηνο του 2022. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 22,1 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα των αναπτυξιακών συνθηκών που επικράτησαν για τον κλάδο στην Ελλάδα και της περεταίρω ενίσχυσης του μεριδίου αγοράς της εταιρίας, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Βελτίωση εμφανίζει το μικτό ενοποιημένο περιθώριο πωλήσεων, το οποίο ανήλθε σε 13,5% έναντι 11,6% της προηγούμενης περιόδου, γεγονός που σε συνδυασμό με τη μεγέθυνση του Κύκλου Εργασιών συνέβαλε στην αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας Εταιρίας (EBITDA) σε €2,4 εκατ. έναντι €1,6 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων ανήλθαν σε €524 χιλ. έναντι ζημιών €89 χιλ. πέρσι.

Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων με τη συνεπακόλουθη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση, δημιουργούν συνθήκες μεγάλης αστάθειας στο οικονομικό περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι από την άλλη πλευρά η αναπτυξιακή δυναμική της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα σε συνδυασμό με πρόσφατες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα στέγασης, δημιουργούν μία αισιοδοξία για την μεσοπρόθεσμη πορεία του κλάδου.

«Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση της Εταιρίας παρακολουθεί συστηματικά τις εξελίξεις στην οικονομία και το γεωπολιτικό περιβάλλον, ώστε να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε πιθανές προκλήσεις συνεχίζοντας απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
GES2022 – Πελαγίδης: Τροχοπέδη στην ανάπτυξη η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού
Οικονομία |

Πελαγίδης: Τροχοπέδη στην ανάπτυξη η συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού

«Η Ελλάδα τα επτά τελευταία τρίμηνα καταγράφει ρυθμούς ανόδου του ΑΕΠ της τάξεως του 6% με 8%, έχοντας παράλληλα πληθωρισμό 9%. Ο συνδυασμός αυτός είναι μοναδικός σε ολόκληρη την Ευρώπη»,δήλωσε ο κ. Πελαγίδης